22 червня 2022 року відбулося засідання дегустаційної комісії Асоціації
АТ «Дніпрохліб», у складі комісії були представники Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Борщ Зоя ‒ начальник відділу контролю у сфері торгівлі та робіт, Хоменко Ліна ‒ начальник відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового та пробірного законодавства.
Під час засідання представники хлібозаводів № 5 та 9 представили продукцію своїх підприємств дегустаційній комісії.
Визначення якості продукції проводилось на підставі органолептичної оцінки зразків та візуального огляду продукції. Членами дегустаційної комісії оцінювалися такі показники якості продукції: зовнішній вигляд, смак, запах, колір, склад, стан скоринки, стан м’якушу, вага та пакування. На оцінку комісії було надано 18 зразків борошняних виробів: хліб фірмовий, вироби зі здобного та листкового тіста тощо. За деякими зразкам були невеликі зауваження, але в цілому всі вони задовольняли нормативні вимоги.
Увага дегустаційної комісії не обмежилась виключно органолептичними характеристиками продукції, членів комісії цікавило також дотримання виробниками рецептур, технологічних інструкцій, вимог нормативної документації щодо споживчого маркування та обов’язкового позначення ГМО.
За результатами засідання дегустаційної комісії вся представлена продукція отримала позитивні оцінки та рекомендована до виробництва.
Довідково: За результатами розгляду поданих матеріалів і дегустації зразків комісія приймає рішення щодо рекомендації продукції до виробництва. У разі незадовільної якості продукції або її невідповідності нормативним вимогам, дегустаційна комісія має право не допустити таку продукцію до виробництва.