• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Технологічний регламент централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення

Для здійснення суб'єктами господарювання господарської діяльності з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення обов'язковим документом є технологічний регламент.

Технологічний регламент – це документ, у якому визначено вимоги до технологічного процесу експлуатації систем та об'єктів централізованого водопостачання та централізованого водовідведення під час здійснення виробничої діяльності, режими експлуатації споруд і обладнання.

Наказом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України від 12.04.2024 №309 затверджено Порядок розроблення підприємствами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення технологічних регламентів (далі – Порядок). Порядок містить перелік розділів технологічного регламенту та вимоги до їхнього змісту.

Технологічний регламент розробляється підприємством централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення або спеціалізованою науковою установою, конкретизуючи його вимоги для відповідного підприємства, системи водопостачання та/або водовідведення, і затверджується його керівником за погодженням з органом місцевого самоврядування в межах території територіальної громади.

Технологічні регламенти для існуючих об'єктів централізованого водопостачання та централізованого водовідведення розробляються протягом одного року після затвердження Порядку, а далі - після завершення строку дії попереднього технологічного регламенту; для новозбудованих (реконструйованих) об'єктів централізованого водопостачання та централізованого водовідведення - не пізніше ніж у місячний строк після проведення пусконалагоджувальних робіт.

Строк дії технологічного регламенту встановлюється не більше ніж на 5 років.

Види технологічних регламентів залежать від кількості споживачів, які обслуговуються:

- підприємства, які обслуговують менше 20 тис. споживачів, розробляють єдиний загальний технологічний регламент із загальними водними та матеріальними балансами;

- підприємства, які обслуговують від 20 до 100 тис. споживачів, розробляють окремі технологічні регламенти для систем централізованого водопостачання та систем централізованого водовідведення із загальними та окремими водними та матеріальними балансами для систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення;

- підприємства, які обслуговують понад 100 тис. споживачів, розробляють окремі технологічні регламенти для водозабірних споруд, водоочисних споруд, систем збору та транспортування води з джерел питного водопостачання, систем транспортування питної води, споруд очищення стічних вод, систем збирання, транспортування та скидання очищених стічних вод, систем обробки та утилізації осаду стічних вод, а також складають загальні та окремі водні та матеріальні баланси для систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення;

- підприємства, які надають послуги лише з централізованого водопостачання або з централізованого водовідведення, розробляють технологічний регламент окремо на відповідну систему централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення.

Одним із розділів технологічного регламенту є узгоджена з територіальними органами Держпродспоживслужби та центрами контролю та профілактики хвороб робоча програма виробничого контролю якості питної води для таких видів техрегламетів:

технологічний регламент очисних споруд водопостачання;

технологічний регламент водозабірних споруд;

технологічний регламент розподільної водопровідної мережі;

єдиний загальний технологічний регламент для системи централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux