• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
БЕЗПЕЧНИЙ ВІДПОЧИНОК ДІТЕЙ КАМ’ЯНСЬКОГО РАЙОНУ

В умовах сучасних реалій організація відпочинку  дітей на базі закладів загальної середньої освіти набуває особливої уваги.

Дитячий заклад відпочинку при закладах освіти - призначений для виховання, відпочинку, розвитку дітей, що має визначене місце розташування, матеріально-технічну базу, кадрове забезпечення та технології для надання послуг з відпочинку дітей відповідно до чинного законодавства. 

У шести  громадах Кам’янського району  розпочали  функціонування 39 пристосованих таборів відпочинку з денним перебуванням  2935  дітей, а саме: Кам’янська міська громада (29 таборів), Вільногірська міська громада (4 табори), Жовтоводська міська громада (1 табір), Лихівська селищна громада (1 табір), Божедарівська селищна громада (1 табір), Затишнянська сільська громада (3 табори).

Спеціалістів Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області залучено до спільних  з представниками  органів управління освітою та місцевого самоврядування  комісійних обстежень  пристосованих таборів відпочинку на базі закладів освіти щодо  визначення їхнього стану готовності до роботи у літній сезон 2024 року. Проведено обстеження п’яти закладів Вільногірської  та Жовтоводської територіальних громад.

Під час обстежень проводилась оцінка наявного найпростішого укриття, санітарно-технічного та санітарно-гігієнічного стану приміщень, оснащення та обладнання, зокрема створення безпечних умов приготування страв, наявність та справність технологічного обладнання на харчоблоку закладу, оздоблення приміщень, вентиляційної системи, санітарно-технічного обладнання санвузлів, створення відповідних умов для дотримання правил особистої гігієни, забезпечення інвентарем, питною водою гарантованої якості, засобами для надання невідкладної медичної допомоги (аптечками), дотримання дезінфекційного режиму тощо.

За результатами обстеження складено довідки та комісійний акт оцінки об’єктів за встановленою формою.

Умови навіть тимчасового перебування дітей повинні бути безпечними та комфортними. Діти мають постійно відчувати безпеку та турботу при перебуванні у таборі.

Тому під час комісійних обстежень спеціалісти Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області надають рекомендації та консультативно-методичну допомогу адміністрації закладів освіти щодо створення відповідних санітарних умов для перебування вихованців у таборах відпочинку, заходів з попередження респіраторних захворювань, гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих колективах.

Функціонування таборів відпочинку для дітей перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux