У зв’язку з набуттям чинності Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженої наказом МОЗ України від 25.09.2020 № 2205 та наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 № 2532 « Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної та середньої освіти» змінено підходи до організації харчування.
Фахівцями Новомосковського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області особливу увагу приділяється забороні реалізації в закладах освіти ковбасних виробів, зменшення в стравах шкільного меню цукру, солі, смажених страв, організації харчування дітей з дієтичними потребами. З метою вдосконалення роботи по організації харчування в закладах освіти Новомосковським управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області надіслані листи в відділи освіти Перещепинської міськради, Новомосковської міськради, Піщанської сільської ради, Новомосковської РДА, Черкаської селищної ради, з проханням створити робочі групи по вивченню організації харчування дітей в закладах освіти Новомосковського району та міста Новомосковська. Наразі розпочата робота робочих груп по вивченню організації харчування в закладах освіти Перещепинської міськради.
Дані заходи спрямовані на вирішення питань щодо створення належних умов приготування страв в шкільних їдальнях, зберігання харчових продуктів, покращення якості страв, які готуються , поліпшення умов транспортування харчових продуктів до закладів освіти.