Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області з 31 серпня по 02 вересня 2021 року взяли участь разом з представниками регіональної лабораторії у практично-навчальному семінарі на тему «Застосування методів ПЛР у режимі реального часу для виявлення, ідентифікації харчових патогенів та збудників вірусних захворювань», яке було проведено на базі Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Навчання проводили фахівці Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ).
На семінарі розглянуто питання щодо вдосконалення законодавства контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні, проведено аналіз лабораторних досліджень з виявлення вірусу хвороби Ньюкасла методом ПЛР.
Експертами проведені практичні заняття з виділення РНК та ДНК у зразках харчових продуктів та виявлення Salmonella, E. Coli методом ПЛР. Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини отримали нові знання та підвищили практичні навички щодо використання молекулярно-генетичних методів дослідження харчових патогенів та збудників вірусних захворювань.
За підсумками навчального курсу учасники склали тестування та отримали сертифікати з оцінки знань.