• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

Нікопольська громада на Дніпропетровщині входить до переліку територій, де тривають бойові дії. Щодня від ворожих обстрілів потерпають прибережні міста і села Нікопольського району. Найбільше дістається м. Нікополю, де зруйновано тисячі будинків, десятки шкіл та медичних установ. Будівля, де розташовано Нікопольське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, з липня 2022 року під постійним «прицілом» ворога, приміщення управління має пошкодження від вибухів.

Попри все працівники Нікопольського районного управління продовжують виконувати свою роботу навіть у таких надскладних умовах. Щоденно взаємодіють із Нікопольською районною військовою адміністрацією та територіальними громадами, беруть участь у засіданнях комісій, створених виконавчими органами влади з нагальних питань (це комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, державна надзвичайна протиепізоотична комісія, комісія з перевірки стану благоустрою населених місць, комісія з питань протидії стихійній торгівлі тощо).

Після руйнування Каховської ГЕС перед Нікопольським районним управлінням постало вкрай важливе і пріоритетне питання безпечності води, яку споживає населення району, та як убезпечити населення від інфекційних захворювань (харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій тощо). Спеціалісти управління здійснюють постійний моніторинг стану якості питної води в централізованій системі водопостачання. Протягом І кварталу 2024 року провели 19 моніторингових обстежень пунктів видачі води та 25 роз’яснювальних бесід серед населення щодо безпечного вживання води.

До органів виконавчої влади та місцевого самоврядування направлено статті для оприлюднення на офіційних сайтах громад щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Незважаючи на складну ситуацію в Нікопольському регіоні, життя триває: відкриваються нові підприємства, установи, заклади торгівлі. Фахівці Нікопольського районного управління надають консультативну допомогу, здійснюють позапланові заходи за заявами суб’єктів господарювання. Проведено 80 моніторингових відвідувань операторів ринку харчових продуктів з метою дотримання ними вимог законодавства про харчові продукти.

Окрім професійних обов’язків та тих нових завдань, які з’явилися під час воєнного стану, кожен працівник управління, в залежності від своїх можливостей та внутрішнього потенціалу, намагається допомогти Збройним силам України. Окрім фінансової підтримки, долучаємося до волонтерства, допомагаємо гуманітарною продукцією, одягом, засобами гігієни тощо.

Сумлінна праця кожного на усіх «фронтах» допомагає нам боротись з ворогом і рухатись до перемоги!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux