Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та Департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації підписали меморандум про партнерство та співпрацю, у рамках реформи шкільного харчування та виконання «Регіонального плану заходів щодо неухильного дотримання вимог безпечності харчування та запобігання випадків харчових отруєнь у закладах освіти області на 2022 рік», затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 24.12.2021 № 1037/0/3-21.
Відповідний меморандум підписали начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Василь Приходько та директор Департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Полторацький.
Як зазначив Василь Приходько: «Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, зі свого боку, готове всебічно сприяти, в межах компетентності, проведенню просвітницьких заходів, наданню консультативної допомоги та вичерпних роз’яснень щодо правових засад реформи організації харчування у закладах освіти, впровадження і функціонування системи HACCP».
Сторони домовились співпрацювати за такими напрямами:
- координації та контролю діяльності комунальних закладів освіти Дніпропетровської області, в питаннях організації освітнього процесу, у галузі безпечності харчових продуктів, у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, у сфері захисту прав споживачів як пріоритетних напрямів реалізації державної стратегії у сфері реформування шкільного харчування;
- надання інформаційно-консультаційної підтримки, проведення та участь у спільних конференціях, круглих столах, семінарах, інших заходах;
- проведення спільного моніторингу закладів освіти Дніпропетровської області, у тому числі суб’єктів господарювання, які надають послуги з організації харчування дітей, щодо дотримання вимог санітарного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.