• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Санепідситуація з коронавірусної хвороби COVID-19

     Під час пресконференції в ІА «Міст-Дніпро» начальник відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович повідомила, що на Дніпропетровщині минулої доби виявили 349 нових випадків COVID-19. Одужали від захворювання 83 пацієнти.

     У Дніпрі зафіксували 104 нові випадки, Павлограді – 81, Нікополі – 41, Покрові – 22, Новомосковську – 18, Першотравенську – 12, Кривому Розі – 8, Кам’янському – 6, Синельниковому – 3.

     11 нових випадків коронавірусу виявили у Софіївському районі, 10 – у Павлоградському, 9 – у П’ятихатському, по 5 – у Петропавлівському, Дніпровському та Васильківському, 3 – у Синельниківському, по 1 – у Верхньодніпровському, Криворізькому, Криничанському, Магдалинівському, Нікопольському та Новомосковському районах.

     Загалом на Дніпропетровщині – 248 763 лабораторно зафіксовані випадки COVID-19. Подолали хворобу 234 060 мешканців. 9 092 людини померло.

     Стрімке зростання захворюваності коронавірусною хворобою розпочалось на 2 тижні поточного року. На сьогодні введено «червоний» рівень епідемічної небезпеки у Івано-Франківській та Рівненській областях, «помаранчевий» рівень - у 9 регіонах (Вінницька, Житомирська, Львівська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська області).

     На Дніпропетровщині показники епідемічної безпеки відповідають «жовтому рівню», проте в області, як і по всій Україні, спостерігається зростання захворюваності та погіршення епідемічної ситуації. Кількість нових випадків COVID-19 на добу збільшилась у 1,9 разів порівняно з минулим тижнем. В окремі дні реєструвалось по 455 – 826 випадків.

     Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області продовжує здійснювати щоденні перевірки закладів освіти, громадського харчування, фізичної культури та спорту, торгівлі продовольчими і непродовольчими групами товарів, ринків, перевізників щодо дотримання протиепідемічних заходів, встановлених у країні.

     Упродовж тижня (з 17.01.2022 до 24.01.2022) Держпродспоживслужбою перевірено стан виконання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання.

     Перевірками охоплено 1384 заклади, у т.ч. 640 закладів торгівлі продовольчими товарами, 522 заклади торгівлі непродовольчими товарами, 66 закладів освіти, 33 заклади громадського харчування, 33 перукарні та салони краси тощо.

     Порушення протиепідемічних заходів встановлено у 128 закладах, Держпродспоживслужбою надано 128 приписів щодо усунення порушень, 43 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

     Суб’єкти господарювання порушують протиепідемічні заходи в частині дозволу роботи закладу, наявності у працівників та відвідувачів документів, що підтверджують вакцинацію або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, використання засобів індивідуального захисту, проведення термометрії працівникам, створення умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux