Одночасно з набуттям чинності нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, в якому, зокрема, змінено підходи до організації харчування школярів, з 01 січня 2021 року набрав чинності й наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 № 2532 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти».
Документ визначає гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на шкільних харчоблоках, зокрема:
умови та заходи використання виробничих та складських приміщень, обладнання та інвентарю на харчоблоці;
умови та заходи транспортування харчових продуктів до шкільного харчоблоку;
питання щодо поводження з харчовими відходами;
вимоги до гігієни персоналу, що працює на шкільному харчоблоці;
заходи щодо постачання, виробництва та зберігання харчових продуктів.
Крім того, Гігієнічні вимоги регламентують перелік приміщень харчоблоку школи та розтлумачують порядок миття столового і кухонного посуду, зворотної тари, їх сушіння й зберігання. З метою дотримання поточності технологічного процесу, зокрема, зазначено вимоги до маркування обладнання та інвентарю за призначенням.