Гігієнічні вимоги до харчоблоків шкіл

    Одночасно з набуттям чинності нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, в якому, зокрема, змінено підходи до організації харчування школярів, з 01 січня 2021 року набрав чинності й наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 № 2532 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти».

     Документ визначає гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на шкільних харчоблоках, зокрема:

умови та заходи використання виробничих та складських приміщень, обладнання та інвентарю на харчоблоці;

умови та заходи транспортування харчових продуктів до шкільного харчоблоку;

питання щодо поводження з харчовими відходами;

вимоги до гігієни персоналу, що працює на шкільному харчоблоці;

заходи щодо постачання, виробництва та зберігання харчових продуктів.

    

     Крім того, Гігієнічні вимоги регламентують перелік приміщень харчоблоку школи та розтлумачують порядок миття столового і кухонного посуду, зворотної тари, їх сушіння й зберігання. З метою дотримання поточності технологічного процесу, зокрема, зазначено вимоги до маркування обладнання та інвентарю за призначенням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux