19 березня начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Святославом Літошком за участю начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Андрія Говтвяна, головного санітарного лікаря Олексія Губського, начальника управління фітосанітарної безпеки Євгена Железняка та головного спеціаліста відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Олексія Пузиря було проведено зустріч з представниками бізнесу у сфері виробництва, переробки та реалізації продуктів олійних культур Дніпропетровської області.
Керівник Головного управління зазначив, що Дніпропетровська область традиційно із року в рік отримує вагомі врожаї зернових та олійних культур і є великим діловим та промисловим регіоном України, який підтримує зв’язки з багатьма країнами світу.
Під час зустрічі було обговорено питання видів контролю за кількістю розповсюдження карантинних організмів, з яких одним із найефективніших є забезпечення проведення фітосанітарного контролю фахівцями управління фітосанітарної безпеки на рівні сучасних міжнародних вимог. Наголошувалося на необхідності виконання фітосанітарних правил, здійснення фітосанітарних заходів та обов’язковому сприянню проведенню карантинних заходів у карантинних та прилеглих до них зонах у разі виявлення карантинних організмів.
Святослав Літошко запевнив, що Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області готове тісно співпрацювати з підприємцями регіону. «Процеси впровадження електронних реєстрів, переведення у цифрову площину багатьох аспектів нашої роботи дозволить полегшити взаємодію з бізнесом, зробити діяльність Держпродспоживслужби більш прозорою та зрозумілою», - зазначив очільник.