Дніпровським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Дніропетровській області 21 квітня 2021 року за допомогою додатку Zoom організовано та проведено відеосемінар для керівників, медпрацівників, кухарів дошкільних навчальних закладів Підгородненської міської, Слобожанської та Обухівської селищних, Миколаївської, Сурсько-Литовської, Чумаківської та Любимівської сільських рад. Усього у заході взяли участь 36 осіб.
Під час відеосемінару з учасниками обговорювалися норми та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305, та набирають чинності з 1 вересня поточного року.
Особлива увага приділена питанню дотримання санітарних вимог, направлених на профілактику в організованих дитячих колективах гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, а саме:
- приймання продовольчої сировини та харчових продуктів за наявності супровідних документів про їх якість та безпечність;
- дотримання умов та термінів зберігання сировини та готової продукції;
- дотримання технології приготування готових страв;
- недопущення приготування заборонених страв;
- дотримання особистої гігієни персоналом;
- своєчасніть проходження персоналом попередніх та періодичних медичних оглядів;
- контроль за частуванням дітей у дні народження та інші свята, під час яких суворо забороняється приносити у дошкільний навчальний заклад кремові вироби (торти, тістечка), морозиво, напої, у тому числі солодкі газовані тощо.