З 1 січня 2021 року, спеціалісти Кам’янського управління розпочали роботу по розгляду та узгодженню оновлених типових шкільних меню, відповідно до вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України від 25.09.2020 №2205. До оновлених меню включені елементи «Нового шкільного харчування», які розробив шеф-кухар Євген Клопотенко. У шкільному меню обмежено добову кількість солі, цукру, а також виключені м’ясні та рибні продукти промислового виробництва.
Для підвищення кваліфікації кухарів шкільних їдалень, Департаментом освіти з гуманітарних питань Кам’янської міської ради за участю спеціалістів Держпродспоживслужби, організовуються практичні семінари з демонстрацією та дегустацією оновлених страв зі збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку. Так у погодженому новому типовому шкільному меню, є страви зі звичайних продуктів, наприклад, бефстроганов з вареною яловичиною, пірог пастуший, кебаб з сиром з соусом «Кетчуп» власного виробництва, чай масала, полента, курка по-італійські, нагетси з соусом «Кетчуп», суп «Міністроне», чахохбілі з куркою, мак енд чиз, картопляний гратен, пан де «Калатрава» та інше.