Спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Криворізького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області провели з керівниками та працівниками закладів освіти вебінар на тему «Безпека харчування та впровадження системи НАССР у закладах освіти».
У вебінарі взяли участь 73 працівники закладів освіти Апостолівської, Зеленодольської, Грушівської та Нивотрудівської територіальних громад Криворізького району. Під час вебінару обговорено такі питання:
- вимоги до примірного чотиритижневого сезонного меню у закладах освіти;
- дотримання фізіологічних норм та принципів раціонального харчування відповідно до вікових категорій дітей,
- складання та використання технологічних карток страв;
- обладнання харчоблоків відповідно до технологічних моделей та способів організації харчування;
- вимоги до виробничих приміщень та виробничих зон;
- основні вимоги, передбачені Постановою КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
- основні принципи та впровадження системи НАССР, розроблення програм-передумов у закладах освіти тощо.
Також обговорені проблемні питання, які виникають під час складання примірних чотиритижневих сезонних меню, у форматі питання-відповідь.
Питання організації харчування у закладах освіти перебуває на постійному контролі Криворізького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області. Робота з даного напрямку триває.