7 червня, з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення та виготовлення якісних харчових продуктів, відзначається Всесвітній день безпечності харчових продуктів (World Food Safety Day). Подія започаткована у грудні 2018 року Генеральною Асамблеєю ООН.
Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну ставить під загрозу продовольчу безпеку не лише нашої країни, а й тих країн світу, в які експортуються харчові продукти та продовольча сировина. Але навіть в умовах воєнної агресії з боку рф держава виконує зобов’язання із забезпечення якісними харчовими продуктами.
За безпечність харчових продуктів безпосередньо відповідають виробники, а контроль здійснює держава, в рамках функцій та компетенцій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.