Спеціалісти Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області взяли участь у семінарі для уповноважених осіб Департаменту освіти і науки Криворізької міської ради та технологів відділів освіти районних у місті Кривому Розі рад щодо розробки алгоритму практичних заходів з організації безпечного та здорового харчування дітей у закладах освіти міста.
Під час семінару обговорені питання дотримання вимог чинного санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів саме в частині організації дитячого харчування у закладах освіти. Зокрема з урахуванням вимог постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) під час оголошення повітряної тривоги на етапі приймання харчових продуктів, їхнього зберігання, приготування їжі та організації годування дітей у тимчасових укриттях.
З метою поступового відновлення функціонування закладів освіти, що тривалий час перебували на дистанційній формі навчання, та належної організації харчування, проведення подібних семінарів є особливо актуальним. Тому спеціалістами Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області на даному семінарі ініційовано проведення позачергових семінарів з робітниками харчоблоків закладів освіти з метою вдосконалення професійних навичок для організації безпечного харчування дітей під час повітряних тривог.