Наближається Великдень, а з ним і приємний клопіт. Напередодні Великодня українці зазвичай багато готують. На саме ж свято – споживають безліч різноманітних страв. Великдень — це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво, а пасхальний стіл — обов’язковий атрибут. Готуючись до свята, не слід забувати про небезпеку, що несе із собою неправильне зберігання страв протягом тривалого часу у неналежних умовах. Збільшується ризик псування харчових продуктів і, як наслідок, − можливість виникнення харчових отруєнь.
Спеціалісти Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області рекомендують дотримуватись таких правил:
У випадку виявлення перших ознак харчового отруєння необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи або викликати «швидку допомогу». Не рекомендовано займатись самолікуванням.
Піклуйтесь про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких!
Бажаємо приємного святкування!