Кам’янське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області інформує щодо проведеного семінару-практикуму з питань організації харчування у закладах освіти Кам’янського району.
На базі Комунального закладу «Ліцей № 16» Кам’янської міської ради відбулася нарада з питань організації харчування у закладах освіти Кам’янського району під головуванням начальника Кам’янської військової адміністрації Олега ГАПІЧА, за участі заступника голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ірини ГРИЦАЙ та директора обласного департаменту освіти та науки Ольги ЛОЗОВОЇ. На семінарі-практикумі були присутні керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, відповідальні особи з організації харчування закладів, спеціалісти Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.
Начальник Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Федір ПОЛЬЩА доповів про стан організації харчування у закладах освіти Кам’янського району, особливу увагу приділив покращенню організації харчування у кожній територіальній громаді.
Заступник начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Анжела БІЛЕНКО детально висвітлила поточні питання, на які потрібно звертати увагу в подальшому, а саме: загальні положення та принципи реформи шкільного харчування, основні нормативні документи, вимоги яких має бути забезпечено при організації харчування у закладі освіти, основні гігієнічні вимоги до організації харчування, організація питного режиму, вимоги до постачання продуктів у заклади освіти, основні правила запобігання кишковим інфекціям у дитячих організованих колективах, контроль за роботою харчоблоку закладу освіти.
Лікар з гігієни дітей та підлітків Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Ольга ШАПОВАЛЕНКО звернула увагу на основні вимоги та особливості організації харчування в період дії воєнного часу, найбільш актуальні та проблемні питання, які зустрічаються при розробленні чотиритижневих меню з урахуванням норм та порядку Постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Олександр ЛИТОВЧЕНКО розповів про впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
По закінченню семінару адміністрацією закладу було продемонстровано дегустацію страв, приготованих згідно з дотриманням Постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Усі учасники мали змогу продегустувати кулінарні страви, обговорити та поділитися враженнями для подальшої роботи.
Кам’янське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області нагадує, що освітня галузь України, як і всі сфери життя суспільства, зазнала серйозних змін в умовах війни. Безпекова ситуація учасників освітнього процесу є пріоритетним питанням, котре постійно стоїть на контролі Держпродспоживслужби.
Детальніше за посиланнями: