Контроль за організацією харчування в закладах освіти Новомосковського району залишається одним із пріоритетних напрямків роботи Новомосковського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області. Враховуючи той факт, що в 2024/2025 навчальному році організація харчування в закладах освіти Новомосковського району лише нещодавно розпочалася, з метою посилення контролю спеціалістами Новомосковського районного управління планується проведення моніторингу (збору інформації) з питань організації харчування в закладах освіти. Враховуючи, що в більшості закладів освіти району харчування організовано за рахунок буфетної продукції, то особлива увага при моніторингових візитах буде направлена на реалізацію буфетної продукції, зокрема на наявність заборонених харчових продуктів, які викладено в додатку 10 Cанітарного регламенту для закладів загальної та середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України від 25.09.2020 № 2205, тому варто ще раз нагадати керівникам закладів освіти, що нижчепереліченим продуктам не місце в шкільному буфеті:
Натомість, необхідно включити в асортимент буфетної продукції (згідно з додатком 9 Cанітарного регламенту для закладів загальної та середньої освіти): фрукти, овочі, горішки, бутерброди з вершковим маслом та сиром, хлібо - булочні вироби, борошняні кулінарні вироби печені з сиром, переробленими бобовими продуктами, горіхами, насінням, овочами або фруктами, кисломолочні продукти (йогурт, кефір, сир кисломолочний) без підсолоджувачів, салати в порційній упаковці, приготовлені безпосередньо в день вживання, фруктові, овочеві пастеризовані соки, вода питна негазована, напої, виготовлені на місці (чай, компот, узвар) без цукрів та підсолоджувачів.
Новомосковське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області наголошує, що збалансоване харчування – запорука здорового способу життя, корисні страви приносять задоволення споживачам, налаштовують на продуктивне та плідне навчання.