На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 01.10.2020 № 40286/1/1-20, з урахуванням пункту 9 Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2020 р. № 1008 Головним управлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області ініційовано проведення позапланових заходів державного контролю (нагляду) у сфері безпечності харчових продуктів.
До кінця року планується перевірити 135 постачальників харчових продуктів та/або послуг з організації харчування для закладів загальної середньої освіти.
При здійснені заходів контролю буде перевірятись якість та безпечність харчових продуктів, що постачаються до закладів освіти.
Відібрані зразки будуть досліджуватись на фізико-хімічні показники, токсичні елементи, вміст окремих забруднювачів, мікробіологічні показники; нітрати в овочах, волога, кислотне та перекисне число в олії.
За результатами заходів контролю у разі виявлення невідповідностей державний інспектор (державний ветеринарний інспектор) видає оператору ринку припис щодо усунення порушень Закону України від 18.05.2017 № 2042-VІІІ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин»