13 червня 2021 року в м. Дніпрі відбувся другий етап семінару щодо грипу птиці, в рамках якого розглядались актуальні питання щодо факторів ризику, розповсюдження та профілактики даного захворювання.
Захід відбувся за участі представників Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, представників підпорядкованих структурних підрозділів.
Відкрив семінар начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Святослав Літошко та інформував щодо останніх тенденцій розповсюдження хвороб птиці у світі та Україні.
Усі присутні отримали інформацію про сучасні засоби для відбору крові, техніки розтину загиблої птиці, патоморфологічної діагностики пташиного грипу та проведення стемпінг – ауту, мали змогу випробувати все на практиці. Також вивчили алгоритм дій при виявленні масової загибелі птиці.
Під час семінару була відпрацьована послідовність дій спеціалістів ветеринарної медицини, змодельовані та відпрацьовані ситуаційні завдання. Учасники отримали теоретичні завдання та практичні навички, а також визначили чіткий алгоритм взаємодії з органами місцевої влади, компетентними закладами та організаціями при встановленні особливо небезпечних захворювань.