• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Санітарно-просвітницькі заходи у м.Петропавлівці

Літо – не тільки найкраща пора для відпочинку, але й найбільш сприятливі умови для швидкого розвитку шкідливих бактерій та вірусів ,що вражають слизову оболонку шлунку та кишківника. Збудники кишкових інфекцій тривалий час існують у довкіллі, а саме у ґрунті, у воді, у продуктах харчування та на різних предметах вжитку.

Синельниківським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проводиться постійна санітарно-просвітницька робота щодо профілактики харчових отруєнь і кишкових інфекцій та алгоритму дій у разі виявлення перших ознак кишкового захворювання.

Спеціалісти управління відвідали заклади громадського харчування у м.Петропавлівці. Питання профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових захворювань обговорено з власниками, кухарами та іншими працівниками. Насамперед наголошено на:

-забезпеченні належного санітарно-технічного стану приміщень об'єктів (павільйони, кафе, магазини, складські приміщення тощо);

-забезпеченні належного санітарного стану територій даних об'єктів та сміттєзбиральних майданчиків, дотриманні графіків проведення санітарних днів, забезпеченні вжиття дератизаційних та дезінсекційних заходів;

-забезпеченні об'єктів необхідною кількістю технічного інвентарю, дозволеними МОЗ України мийними та дезінфекційними засобами;

-проведенні ревізії систем водогону та водовідведення, забезпеченні безперебійного водопостачання для миття інвентарю та обладнання;

- суворому дотриманні зонування територій;

- проходженні медичних оглядів працівниками об'єктів;

- недопущенні до реалізації продуктів домашнього виготовлення (фальсифікований алкоголь, кондитерські та кулінарні вироби, напівфабрикати, консерви, мед, молоко, олія, лікарські рослини, овочі тощо) та інших продуктів харчування без супровідних документів щодо їхнього походження, безпечності та якості.

Крім того, фахівці Синельниківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області постійно вживають заходи з інформування суб'єктів господарювання та населення щодо необхідності дотримання вимог у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux