• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Санепідситуація з коронавірусної хвороби COVID-19

     18 жовтня під час пресконференції в ІА «Міст-Дніпро» начальник відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович повідомила, що на Дніпропетровщині минулої доби виявили 782 нові випадки COVID-19. Одужали від захворювання 166 пацієнтів.

     Найбільше нових випадків COVID-19 виявили у Дніпрі – 270, Новомосковську – 91, Нікополі – 52, Кам’янському – 51, Павлограді – 34, Першотравенську – 30, Кривому Розі – 28, Покрові – 19, Тернівці – 12, Жовтих Водах – 6, Вільногірську та Синельниковому – по 1.

У Васильківському районі захворіли 55 людей, П’ятихатському – 36, Криничанському та Синельниківському – по 25, Широківському – 22, Софіївському – 10, Новомосковському – 5, Петриківському – 4, Верхньодніпровському та Магдалинівському – по 2, Нікопольському – 1.

     Загалом на Дніпропетровщині – 166118 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Вже 143251 мешканець регіону одужав. 5207 людей померли.

     В області, як і по всій Україні, спостерігається зростання захворюваності та погіршення епідемічної ситуації. В окремі дні минулого тижня реєструвалось по 1232-1344 випадки.

     У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації поширення коронавірусної інфекції, спричиненої SARS-CoV2, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області спільно з працівниками Національної поліції підчас тривалих вихідних з 14 по 17 жовтня 2021 року провели рейдові перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог протиепідемічних заходів, встановлених урядом та органами місцевого самоврядування.

     Охоплено перевірками 345 суб’єктів господарювання, у т.ч. з Національною поліцією, 144. Притягнуто до адміністративної відповідальності 43 особи.

  • Спільні первірки з Національною поліцією проводилися у містах Кривому Розі, Марганці, Кам`янському, Нікополі, Синельниковому, Апостолівському, Петропавлівському районах.

     Суб’єкти господарювання порушують протиепідемічні заходи в частині використання засобів індивідуального захисту, проведення термометрії працівникам, створення умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами. Відсутні антисептики для рук, рукомийники не забезпечені рідким милом та паперовими рушниками. Прибирання приміщень та робочих поверхонь проводиться без застосування дезінфікуючих засобів.

     Крім того, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області здійснюють щоденні перевірки закладів освіти, громадського харчування, фізичної культури та спорту, торгівлі продовольчими і непродовольчими групами товарів, ринків, перевізників щодо дотримання протиепідемічних заходів, встановлених на території Дніпропетровської області.

     Упродовж тижня (з 11.10.2021 по 17.10.2021) Держпродспоживслужбою перевірено стан виконання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання.

     Перевірками охоплено 2080 закладів, у т.ч. 932 заклади торгівлі продовольчими товарами, 904 заклади торгівлі непродовольчими товарами, 86 закладів загальної середньої освіти, 59 закладів дошкільної освіти, 54 заклади громадського харчування, 45 перукарень та салонів краси тощо.

  • Порушення протиепідемічних заходів встановлено у 276 закладах, Держпродспоживслужбою надано 276 приписів щодо усунення порушень, 65 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

З 18 жовтня на території Дніпропетровської області встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки.

     Таке рішення ухвалили під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 15 жовтня. 

     Червоний рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень, які запроваджуються в регіоні. 

     Зокрема, забороняється: робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;

  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;
  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

     Водночас ці обмеження не будуть діяти у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть зелений COVID-сертифікат.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux