Спека та неправильне зберігання продуктів стають причиною збільшення харчових отруєнь. До потенційно небезпечних віднесено суші, роли та рибні продукти, про що надала інтерв’ю 34-у телеканалу Головний спеціаліст управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби Лукацька Олена.
Особливу увагу фахівець акцентувала на:
- дотриманні санітарно-гігієнічних норм виробничих потужностей та технологічного обладнання;
- наявності в достатній кількості холодильних камер для окремого зберігання рибної сировини і готової продукції та дотриманні в них відповідних температурних режимів;
- впровадженні та застосуванні системи контролю безпечності харчових продуктів (системи НАССР);
- своєчасне проходження обслуговуючим персоналом медичних обстежень, наявність медичних книжок;
Олена Лукацька розповіла, що при харчових отруєннях суші або ролами необхідно звернутися в медичний заклад, пройти лікування та подати скаргу до територіального управління Держпродспоживслужби.
За результатами розгляду звернення державними інспекторами Держпродспоживслужби будуть проведені позапланові заходи державного контролю та вжиті заходи реагування до суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж небезпечної харчової продукції.