Спеціалістами Синельниківського районного управління відвідано спеціалізовані м’ясні магазини Синельниківського району, де проведено бесіди з операторами ринку, які використовують у своїй діяльності спеціалізоване обладнання (зокрема холодильники), тривале відключення якого може призвести до погіршення якості харчових продуктів або інших негативних наслідків для здоров’я людей.
Під час бесід продавцям вручено відповідні інформаційні пам’ятки, де акцентовано увагу операторів ринку, що в умовах війни систематичне відключення світла в регіонах України негативно впливає на виробництво та реалізацію харчових продуктів. Без світла не працюють холодильники, морозильні та охолоджуючі торговельні камери, харчова продукція може зіпсуватися. При недотриманні температурних режимів зберігання харчові продукти можуть стати небезпечними для споживання та призвести до харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій, ботулізму та інших негативних наслідків для здоров’я.
Зазвичай у холодний період року та під час тривалих відключень електроенергії значна частина населення споживає консервовані продукти, домашні заготовки, страви тривалого зберігання, і ризик виникнення харчових отруєнь також зростає. Щоб такого не сталося, рекомендовано операторам ринку використовувати генератори та, незважаючи на систематичні перебої зі світлом, намагатися дотримуватися відповідних температурних умов зберігання харчових продуктів, забезпечувати належний санітарний стан у холодильних та морозильних камерах, вживати запобіжних заходів реагування, проходити обов’язкові періодичні медичні огляди, підтримувати чистоту та дезінфекцію спеціального змінного одягу, обладнання, засобів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, не допускати повного розморожування харчових продуктів та обов’язково зберігати продукти при температурі, яка не спричиняє шкоду здоров'ю споживачів, та мінімізувати ризик розмноження патогенних мікроорганізмів. Також вказано, що продукти з морозильних камер, які розморозилися, повторно заморожувати заборонено!
Усього протягом листопада поточного року відвідано 40 суб’єктів господарювання, які реалізують продукти харчування, проведено 40 роз’яснювальних бесід, вручено 84 пам’ятки.