• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Про стан забезпечення населення Нікопольського району якісною та безпечною питною водою

     Питання щодо забезпечення населення якісною та безпечною питною водою є одним із пріоритетних у діяльності Нікопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, особливо завраз, коли територія Нікопольського району потерпає від постійних обстрілів з боку російських окупантів.

     На території Нікопольського району розташовано 7 підприємств централізованого водопостачання (КП «Нікопольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Нікопольської міської ради», ПрАТ «Енергоресурси», МКП «Покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Марганецької міської ради, КП «Покровський комбінат комунальних послуг «Джерело» Покровської сільської ради, КП «Дніпро» Червоногригорівської селищної ради, КП «Лиман» Червоногригорівської селищної ради). Усі ці підприємства для питного водопостачання використовують воду з Каховського водосховища.

     Нікопольським районним управлінням направлені листи місцевим органам влади (Нікопольська міська рада, Покровська міська рада, Марганецька міська рада, Червоногригорівська селищна рада, Покровська сільська рада) щодо залучення спеціалістів управління до комісійних обстежень стану об’єктів централізованого та нецентралізованого питного водопостачання та забезпечення мешканців міст та сіл питною водою, кількість та якість якої повинні відповідати вимогам ЗУ «Про питну воду та питне водопостачання», Державним санітарним нормам та правилам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСаНПіН2.2.4.-171-10).

     Нікопольським районним управлінням налагоджена співпраця з адміністраціями водоканалів щодо оперативного інформування управління про надзвичайні ситуації, всі аварії та відключення на мережах систем водопостачання, результати виробничого контролю безпечності та якості питної води, забруднення джерел питного водопостачання.

     Згідно з отриманими результатами відомчого лабораторного контролю безпечності та якості питної води за І квартал 2023 року, вода питна, яка подається населенню Нікопольського району, не відповідає нормативним значенням за санітарно-хімічними показниками, а саме: м. Нікополь, м. Покров та м.Марганець – наявні відхилення від норми по перманганатній окиснюваності. Стосовно якості питної води з сільських водопроводів, то перевищення нормативів встановлені за такими хімічними показниками, як забарвленість, мутність, перманганатна окиснюваність та сума тригалогенметанів.

     За показниками епідемічної безпеки (мікробіологічні, паразитарні) вода питна відповідає нормативним значенням.

     З метою забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення та реалізації заходів, спрямованих на профілактику та зниження рівня інфекційної захворюваності, у випадку наявності невідповідностей проб питної води, відповідальним особам (керівникам) надаються відповідні рекомендації щодо проведення термінового комплексу заходів, спрямованих на забезпечення якості питної води до відповідності нормативних показників.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux