• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Підсумки роботи Павлоградського управління з питань контролю за дотриманням санітарного законодавства при підготовці закладів освіти до нового навчального року

     Розпочато новий навчальний рік у закладах освіти Павлоградського району.

     З метою контролю стану підготовки закладів освіти до нового навчального року, на виконання протокольного рішення за результатами селекторної наради в Офісі Президента України, що відбулася 19 липня 2021 року, рішеннями Павлоградського міського голови, Тернівського міського голови, територіальних громад Павлоградського району були створені комісії, у роботі яких фахівці Павлоградського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області прийняли участь.

     Упродовж серпня комісійно обстежено всього 106 навчальних закладів, у тому числі: 51 заклад загальної середньої освіти, 49 дошкільних навчальних закладів, 6 середніх спеціальних учбових закладів.

     За результатами роботи було встановлено, що міськими радами Павлограда та Тернівки, об’єднаними територіальними громадами проведено великий об'єм роботи для покращення матеріально-технічної бази шкіл та дитячих садочків, а саме: проведено ремонти та ревізії систем водопостачання та каналізування, систем опалення, косметичні ремонти приміщень, придбано значну кількість нового технологічного та холодильного обладнання для харчоблоків шкіл.

     Однак, порушення вимог санітарного законодавства було встановлено у 18 школах та 11 дошкільних закладах, що склало 39%. За результатами обстеження надано 37 пропозицій.

     За програмою Президента України «Велике будівництво» у 2021 році проводиться реконструкція та капітальний ремонт у двох навчальних закладах Троїцької територіальної громади Павлоградського району, але будівельні роботи не були закінчені до початку навчального року, тому Акти готовності комісією не були підписані. Діти переведені на навчання до інших шкіл.

     З ініціативи першої леді України О. Зеленської у 2021 році розпочалася реформа системи шкільного харчування. Постановою Кабінету міністрів України від 24.03.2021 № 305 затверджено новий Порядок організації харчування у закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Відповідно встановлених норм, збільшена кількість м’ясних, молочних продуктів, також фруктів і овочів, зменшена кількість цукру і солі. Для дітей з особливими дієтичними потребами також розроблені відповідні рецептури страв. Впровадження нових вимог в системі харчування потребує оновлення технологічного обладнання.

     Наразі спеціалістами Держпродспоживслужби проводиться консультативно-методична робота щодо розроблення чотирьохтижневих меню для харчування дітей. З урахуванням встановлених вимог здійснюється аналіз норм харчування відповідно до розроблених меню. Всього протягом року проведено аналіз 158 примірних двотижневих меню для харчування дітей. Було відхилено від погодження та направлялено для доопрацювання меню у 68 закладах освіти.

     Стан дотримання санітарного законодавства у закладах освіти регіону продовжує знаходитись на першочерговому контролі Павлоградського управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux