• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Підсумки державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нікопольського управління за 2021 рік
Нікопольське управління в Дніпропетровській області, опубліковано 29 грудня 2021 року о 10:34

     Державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства на території міст Нікополя, Покрова та Нікопольського району здійснюють 6 спеціалістів профільного напрямку, в тому числі 5 державних службовців.

     Під наглядом відділу перебувають 1620 об’єктів, в тому числі об’єкти централізованого водопостачання – 6, лікувально-профілактичні заклади – 64, дошкільні навчальні заклади – 58, загальноосвітні навчальні заклади – 54, дитячі заклади оздоровлення та відпочинку – 1, ВУЗи - 6, ПТУ – 3, інтернатні заклади для дітей – 1, промислові об’єкти – 122, об’єкти поводження з ТПВ – 4, з них полігонів для ТПВ - 2 та інші.

     Протягом 2021 року проведено 114 заходів державного нагляду, з них 52 - планові заходи. Виявлені порушення на 51 об’єкті (98,1%), підготовлено 51 розпорядження про їх усунення, притягнуті до адмінвідповідальності 25 керівників суб’єктів господарювання, направлено 35 листів органам місцевого самоврядування про вжиття заходів реагування.

     Із 52 планових перевірок в 20 організовано проведення лабораторно-інструментальних досліджень. Позитивні результати виявлені на 4 об’єктах (20%).

     Проведено 62 позапланові заходи, з них: за заявами суб’єктів господарювання - 22; з виконання розпоряджень – 36 (100% згідно з термінами), за дорученням Прем’єр-Міністра України – 2; на виконання рішення РНБО – 2. Виявлені порушення на 10 об’єктах (16%). Винесені 4 розпорядження про усунення порушень, притягнуті до адмінвідповідальності 9 керівників суб’єктів господарювання.

     Проведено 77 перевірок об’єктів нагляду у складі комісій, створених органами місцевого самоврядування, а також за вимогами Нікопольської окружної прокуратури.

     У складі комісій перевірено готовність загальноосвітніх навчальних закладів та закладів професійної освіти до нового 2021-2022 навчального року. За результатами роботи в комісіях виявлені порушення на 59 об’єктах нагляду, направлено 7 листів органам місцевого самоврядування для прийняття заходів щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року. Після контролю усунення недоліків внесено відповідні дані в акти готовності. Проаналізовані та погоджені 53 режими занять та розкладів уроків загальноосвітніх навчальних закладів м. Нікополя, м. Покрова та Нікопольського району.

     За вимогами Нікопольської окружної прокуратури взято участь в 4 комісійних перевірках Покровського виправного центру № 79 та ізолятору тимчасового тримання № 3 ГУНП в Дніпропетровській області, за результатами підготовлені довідки.

     У складі робочих груп, утворених Нікопольською міською радою та Покровською міською радою щодо перевірок надавачів соціальних послуг недержавного сектору, проведено 9 перевірок благодійних та громадських організацій, за результатами яких своєчасно підготовлено та направлено до органів місцевого самоврядування довідки до загальних протоколів робочих груп.

     Проведено санітарно-епідеміологічне обстеження позаміського дитячого оздоровчого закладу ДОК «Чайка» ім. П.А. Тарана щодо підготовки його до літнього оздоровлення та відпочинку дітей, розглянуто двотижневе перспективне меню для харчування дітей ДОК «Чайка».

     Фахівцями відділу протягом звітного періоду розглянуто, проаналізовано відповідно до норм харчування та забезпечення епідемічної безпеки страв 56 перспективних двотижневих меню для дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх закладів, 1 меню відхилено від погодження.

     Спеціалістами відділу було розслідувано 4 випадки ботулізму: у 3 мешканців м. Нікополя та мешканця с. Придніпровського Нікопольського району. Випадки поодинокі, три з них виниклі у побуті, один випадок пов'язаний з суб’єктом господарювання.

     Протягом 2021 року за дорученням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області розглянуто 12 звернень з питань дотримання вимог санітарного законодавства, які надійшли з Головного управління. Всі звернення розглянуті своєчасно та в повному обсязі.

     На виконання Постанов КМУ про запобігання поширенню на території України коронавірусної інфекції COVID-19, спеціалістами відділу проведено 1446 моніторингових відвідувань, на 304 об’єктах виявлені порушення. За порушення організації протиепідемічних заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 96 осіб, надано 304 пропозиції щодо усунення виявлених порушень, проінформовані органи місцевого самоврядування.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux