• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Пандемія коронавірусу

     Нагадуємо, що карантин, запроваджений через пандемію коронавірусу, в Україні продовжений до 30 квітня 2023 року. Відповідні зміни внесені постановою КМУ від 23.12.2022 № 1423. до постанови від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Зміни, що регулюють епідеміологічні обмеження через
COVID-19, набули чинності 27 грудня 2022 року.

     Зокрема до 30 квітня 2023 року фізичним та юридичним особам рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19. Головним державним санітарним лікарем України затверджені протиепідемічні заходи, які визначають особливості провадження діяльності суб’єктами господарювання на період карантину. З постановами Головного державного санітарного лікаря України щодо карантинних обмежень можна ознайомитися на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України.

     Відповідно до інформації Міністерства охорони здоров’я України, ситуація у світі навколо COVID-19 залишається нестабільною. З’являються нові види і підвиди хвороби. Останнім часом епідеміологи звертають увагу на поширення нового штаму під назвою ХВВ.1.5, який вперше був виявлений у Сполучених Штатах Америки в жовтні 2022 року. За оцінкою американського Центру з контролю та профілактики захворювань, він вже посідає друге місце після оригінального підтипу «Омікрон», або 40% серед усіх підтверджених випадків інфікування коронавірусом у США.

     У ВООЗ повідомили, що новий штам коронавірусу XBB.1.5 вже виявили в 29 країнах. Проводяться лабораторні та епідеміологічні дослідження, аби дізнатись наскільки XBB.1.5 є більш серйозним, ніж інші циркулюючі підваріанти. Наразі недостатньо доступної інформації для оцінки будь-яких змін щодо тяжкості інфекції, пов’язаної з цим підтипом.

     Станом на початок 2023 року нового штаму ХВВ.1.5 в Україні не виявлено, а ситуація з перебігом коронавірусу контрольована. Центр громадського здоров’я на постійній основі здійснює молекулярний епідеміологічний нагляд за SARS-CoV2, і з початку такого нагляду вже було зроблено 928 сканувань.

     Як і раніше, вакцинація є головним засобом уберегтись від важкого перебігу захворювання на коронавірус та потенційно нові підваріанти.

     Щодо ситуації з коронавірусом на Дніпропетровщині: за даними ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ», за минулий тиждень захворюваність населення області на COVID-19 склала 330 випадків проти 318 випадків позаминулого тижня. Таким чином, відмічається зростання захворюваності порівняно з попереднім тижнем на 3,8%. Усього з початку пандемії в області зареєстровано 350 121 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. Показник захворюваності на COVID-19 складає 11033,2 на 100 тис. тнаселення. Всього одужало 339 346 осіб. Зафіксовано 10081 летальний випадок.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux