• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Обстеження місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у Нікопольському районі

Селище Томаківка Нікопольського району Дніпропетровської області з 2022 року є прихистком для людей, які через збройну агресію російської федерації вимушені покинути свої домівки у містах Нікополі, Марганці та інших населених пунктах, де ведуться бойові дії.

З метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед внутрішньо переміщених осіб, для оцінки безпеки та надання рекомендацій стосовно покращення умов у місцях тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, спеціалісти Нікопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області систематично беруть участь у відповідних комісійних моніторингових обстеженнях.

Комісійна робота проводиться відповідно до наказу МОЗ України від 06.04.2022 № 584 «Про затвердження Порядку проведення обстеження (моніторингу) у місцях тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у зв’язку зі збройною агресією російської федерації».

Спільно з фахівцями ВСП «Марганецький міжгромадський відділ ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» спеціалісти Нікопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області провели комісійне обстеження будівлі для тимчасового проживання осіб, які потрапили у складні життєві ситуації, та внутрішньо переміщених осіб, розташованої в селищі Томаківка Нікопольського району.

У ході обстеження перевірено забезпечення дотримання мінімальних вимог санітарного та епідемічного благополуччя. Зокрема проведено оцінку санітарно-технічного стану систем водопостачання та водовідведення, санітарних вузлів та умивальних кімнат, організації харчування та питного режиму, санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режимів, зберігання та поводження з побутовими відходами, проведення дезінфекційних, дезінсекційних, дератизаційних заходів тощо.

При обстеження встановлено, що кухонні зони обладнані достатньою кількістю робочих поверхонь та плит, у них наявні електричні чайники, мікрохвильові печі, кухонний та столовий посуд, встановлені мийки. У приміщеннях для загального користування встановлені пральні машини та забезпечено подачу гарячої води за рахунок електроводонагрівачів, обладнані місця для відпочинку.

Проте виявлено окремі недоліки щодо дотримання протиепідемічних заходів, режимів прибирання та дезінфекції приміщень.

Відповідальним особам за облаштування місця тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб надані рекомендації щодо усунення зазначених недоліків.

Крім того, ВСП «Марганецький міжгромадський відділ ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» провів лабораторні дослідження води питної на санітарно-мікробіологічні та фізико-хімічні показники, змивів на мікробіологічні показники з обладнання кімнат для самостійного приготування їжі.

Водночас, під час обстежень, спеціалісти Нікопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед внутрішньо переміщених осіб з питань дотримання особистої гігієни, профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux