• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Комісійне обстеження закладів освіти Троїцької сільської ради

Павлоградським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області з метою недопущення виникнення ускладнень епідемічної ситуації у закладах освіти постійно здійснюється епіднагляд за організацією навчально-виховного процесу, за дотриманням гігієнічних та протиепідемічних заходів, направлених на попередження поширення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, а також дотриманням санітарного законодавства з організації харчування.

Рішеннями голів міських та сільських рад на території міст Павлограда та Тернівки, Богданівської, Межиріцької, Троїцької, Вербківської та Юр'ївської територіальних громад створено постійно діючі комісії, до складу яких входять керівники виконавчих комітетів, відділів освіти, спеціалісти ДСНС та Держпродспоживслужби.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Марина Кролевецька та головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Ганна Тодосюк Павлоградського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області взято участь у комісійному обстеженні закладів освіти Троїцької сільської ради Павлоградського району. Усього комісією обстежено 3 заклади загальної середньої освіти, 2 заклади дошкільної освіти та 2 найпростіших укриття.

Під час проведення обстежень проведено оцінку благоустрою територій закладів, безпечних умов перебування та навчання учнів, облаштування укриттів, стану забезпечення питною водою гарантованої якості, забезпеченості матеріально-технічною базою всіх приміщень, інвентарем для прибирання, вжиття заходів з дезінсекції та дератизації, а також стану інженерно-технічних мереж.

Одним із основних питань є забезпечення повноцінного, якісного та раціонального харчування дітей відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», розроблення примірних чотиритижневих сезонних меню та їхнє погодження територіальним органом Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Акцентовано увагу на забезпеченні харчоблоків необхідним справним технологічним та холодильним обладнанням, достатньою кількістю столового та кухонного посуду, мийними та дезінфекційними засобами, дотриманні технології приготування страв та термінів їхньої реалізації, дотриманні особистої гігієни працівниками харчоблоку, а також попередженні виникненню спалахів групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь у закладах освіти.

Широкомасштабна агресія російської федерації проти України змінила звичний розклад щодо проведення навчального процесу в закладах освіти. Тому особливістю роботи закладів у цьому році є, звісно, врахування безпекової ситуації, щоб життю та здоров'ю дітей нічого не загрожувало. З цією метою у 2 закладах освіти Троїцької сільської ради облаштовані підвальні приміщення, які можна використовувати як найпростіші укриття для забезпечення безпеки дітей та працівників не тільки 3 ліцеїв, а й 2 закладів дошкільної освіти. Під час роботи комісії Павлоградським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області ще раз наголошено про вимоги до облаштування найпростіших укриттів у частині санітарно-гігієнічних питань.

Під час підготовки закладів освіти до роботи у новому навчальному році Троїцькою громадою виконано великий обʼєм робіт. Завершено роботи по реконструкції Привовчанського ліцею. Капітальний ремонт поліпшив умови навчання у закладі. Зокрема облаштовано укриття, відремонтовано основні приміщення. Також модернізовані системи водопостачання та водовідведення, опалення, сантехніка, освітлення та електричні мережі. Для створення інклюзивного середовища встановлені пандуси, що забезпечують безбарʼєрний доступ для усіх учнів, зокрема з інвалідністю. Великих змін зазнали і приміщення харчоблоку: облаштовані окремі цехи з оброблення мʼяса та овочів, комори для зберігання овочів/фруктів та бакалії; на кухня встановлено новітнє кухонне обладнання – електричні плити, духові шафи, марміти, електричні пательні, пароконвектомат тощо; встановлено нову систему механічної вентиляції; для працівників харчоблоку облаштовано окремий санвузол та душову кімнату.

За результатами участі у роботі комісії спеціалістами Павлоградського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області надано пропозиції щодо проведення лабораторних досліджень факторів навколишнього середовища у приміщеннях закладів освіти, зокрема і в укриттях; укомплектування укриття медикаментами, запасом питної води, облаштування куточків для приймання їжі; облаштування туалетів для дітей кабінками, що замикаються із середини; доукомплектування штату працівників медичними сестрами тощо.

У ході обстежень спеціалістами Павлоградського районного управління у межах своєї компетенції та повноважень надано консультативно-методичну допомогу суб’єктам господарювання щодо неухильного дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux