• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Новомосковська лікарня отримала гуманітарну допомогу від Чехії

     З початком війни Комунальне підприємство «Новомосковська центральна регіональна лікарня інтенсивного лікування», яке розташоване на території м.Новомосковська, внесено до переліку закладів, що надають допомогу пораненим та таким, що будуть залучені до ліквідації наслідків можливого застосування зброї масового ураження. Фахівцями лікарні успішно надається кваліфікована медична допомога пораненим, завдяки чому було врятовано не одне життя наших військових.

     Минулого тижня у медичному закладі відбулася визначна подія - до провідної лікарні завітали Президент Чеської Республіки Петр Павел, голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак, директорка обласного департаменту здоров’я Світлана Мошківська.

    Враховуючи особливість події, за наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області фахівцями Новомосковського районного управління здійснено моніторинг в КП «Новомосковська центральна регіональна лікарня інтенсивного лікування» з питань контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог та протиепідемічного режиму.

    Президент Чеської Республіки Петро Павел передав лікарні 9 сучасних функціональних ліжок, які будуть розміщені у післяопераційних палатах і допоможуть мінімізувати ускладнення у пацієнтів та скоротити час реабілітації. У таких ліжок широкі функціональні можливості для лікування найтяжчих хворих. Ліжка мають комбіновані матраци з декількох матеріалів, що дозволяє уникнути пролежнів. Усі конструкції ліжок виконані з вологостійких та безпечних матеріалів, що придатні для миття та належної дезінфекції. Ліжко може працювати як від стаціонарної електромережі, так і від портативного зарядного пристрою, а також має індивідуальний пульт для керування, завдяки чому пацієнт може сам регулювати положення в ліжку.

    Загалом за результатами моніторингу у фахівців Новомосковського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області залишилися позитивні враження від улаштування та утримання лікарні. Санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан території, будівель та приміщень закладу перебувають у задовільному стані.

     Крім того, варто зазначити, що достатньо дієво працює відділ інфекційного контролю, основним завданням якого є організація профілактики інфекцій та здійснення інфекційного контролю, зокрема у частині проведення заходів, пов’язаних з наданням медичної допомоги, контролю за мікроорганізмами із антимікробною резистентністю та формуванням культури безпеки у закладі. Також розроблені алгоритми стандартних операційних процедур. Щоквартально проводиться засідання відділу інфекційного контролю з аналізу мікробіологічного моніторингу.

     У закладі на постійній основі здійснюється самоконтроль епідемічнозначущих об’єктів (мікробіологічний моніторинг зовнішнього середовища). Також постійно, згідно з планом моніторингових досліджень, ВСП «Новомосковський районний відділ «ДОЛЦХ та ПХ» МОЗ України» проводиться контроль об’єктів навколишнього середовища (змиви, стерильність, резистентність, контамінація тощо), параметрів мікроклімату та освітленості.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux