Відповідно до плану навчання територіальних структурних підрозділів Головного управління на 2024 рік з питань, що належать до компетенції та повноважень управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, відбулося чергове навчання, в якому взяли участь спеціалісти територіальних структурних підрозділів Головного управління та державних лікарень ветеринарної медицини в районах та містах Дніпропетровської області.
Під час проведення заходу фахівцями відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління висвітлено теми:
- - Державний контроль сирого молока та молозива. Виконання вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів. Гігієнічні вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока. Застосування позначки придатності та ветеринарних штампів. Вимоги до ідентифікаційної позначки та порядку її нанесення – начальник відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Василь Шова.
- - Лейкоз – профілактичні заходи в господарствах та приватному секторі – головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Олександр Венгеренко.
- Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини відповіли на запитання, поставлені під час проведення навчання його учасниками.
- Проведення навчання сприяє підвищенню обізнаності спеціалістів територіальних структурних підрозділів Головного управління та державних лікарень ветеринарної медицини в районах та містах Дніпропетровської області під час здійснення своєї діяльності та виконання службових обов’язків на підконтрольних територіях.