• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На Дніпропетровщині стартує оздоровча кампанія
опубліковано 01 червня 2021 року о 15:58

     Щороку в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей!

     Охорона дитинства в Україні визначена стратегічним загальнонаціональним пріоритетом, що має важливе значення для забезпечення національної безпеки України, ефективності внутрішньої політики держави.

     На жаль, в країні останнім часом загострюється демографічна криза, однією із причин якої є погіршення стану здоров'я нації, яке в наш час розглядається як показник цивілізованості держави та впливає на соціально-економічне становище суспільства. Особливо важливим є збереження здоров'я дітей та молоді, оскільки більшість хвороб у дорослих є наслідком незадовільних умов життя в дитячі та юнацькі роки. На сьогоднішній день, за даними Міністерства охорони здоров'я України, на диспансерному обліку перебувають близько 50 відсотків дітей віком до 18 років.

     Літо – час оздоровлення дітей. Організація літнього оздоровлення та відпочинку має велике значення для відновлення сил, поліпшення стану здоров’я дітей.

     Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області під час проведення оздоровчої кампанії влітку 2021 року забезпечує контроль за належними умовами перебування та харчування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку.

     Цьогоріч в області планують надавати послуги з оздоровлення та відпочинку дітей 12 стаціонарних закладів та 276 таборів відпочинку з денним перебуванням дітей на базі закладів освіти. Кожен з цих закладів до відкриття ретельно буде перевірений спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

     У ході здійснення перевірок закладів оздоровлення та відпочинку Держпродспоживслужба акцентує увагу на питаннях, які необхідно вирішити керівникам закладів до початку роботи, а саме:

- відповідне матеріально – технічне забезпечення дитячих закладів (необхідне технологічне та холодильне обладнання харчоблоків, твердий та м’який інвентар, ігрове обладнання тощо);

- безперебійне забезпечення оздоровчого закладу питною водою гарантованої якості;

- ефективна робота каналізаційних мереж;

- готовність пляжів та місць купання дітей;

  - медичне забезпечення під час проведення оздоровчої кампанії (функціонування медичних кабінетів, ізоляторів, укомплектування медичними кадрами та їх матеріально-технічне оснащення);

- забезпечення операторами ринку, які здійснюють організацію харчування, виконання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів; 

- укомплектування штату кваліфікованим педагогічним, медичним персоналом та працівниками харчоблоків, з обов’язковим проходженням періодичних медичних оглядів, курсів гігієнічного навчання.

     Головним управлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області розпочато комісійні перевірки стану готовності закладів оздоровлення та відпочинку.

     Основна частина заміських закладів оздоровлення та відпочинку розпочинають роботу протягом  липня, підготовчі роботи у цих закладах продовжуються.

     31 травня розпочали роботу 16 таборів відпочинку з денним перебуванням дітей на базі навчальних закладів у Апостолівському та Дніпровському районах.

     По місту Дніпру оздоровча кампанія у таборах відпочинку з денним перебуванням дітей на базі навчальних закладів стартує з 7 червня.

     Поліпшення стану здоров'я дітей, відновлення їх життєвих сил, зайнятість у канікулярний період, запобігання бездоглядності, створення можливості продовжити виховний процес та розвиток творчих здібностей дітей забезпечують організоване оздоровлення та відпочинок.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux