Спеціалістами Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області організовано та проведено конференцію на онлайн платформі ZOOM для уповноважених осіб відділів освіти районних у місті Кривому Розі рад щодо реалізації практичних заходів з організації безпечного та здорового харчування дітей в освітніх закладах міста.
Основні питання, на яких зосереджено увагу спеціалістами Держпродспоживслужби:
- дотримання гігієнічних вимог під час поводження та приготування харчових продуктів;
- гігієнічні вимоги до технологічного та холодильного обладнання;
- дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоків;
- застосування постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках;
- дотримання норм та порядку організації харчування у закладах освіти згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305;
- особливості здійснення державного контролю за діяльністю постачальників харчових продуктів та суб’єктів господарювання, що надають послуги з організації харчування у закладах освіти.
Дана конференція є особливо актуальною з урахуванням поступового відновлення функціонування відповідних закладів, а також націлена на виконання Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2023 рік, затвердженої Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 №174-р.
Довідково: протягом 2022 року спеціалістами Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області розглянуто та погоджено примірні чотиритижневі сезонні меню по 158 закладах дошкільної освіти та по 128 закладах загальної середньої освіти. Протягом І кварталу 2023 року спеціалістами Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області розглянуто та погоджено примірні чотиритижневі сезонні меню по 158 закладах дошкільної освіти.