• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Карантинні» рейди у Солонянському районі
Солонянське управління в Дніпропетровській області, опубліковано 24 грудня 2021 року о 13:29

     Спеціалісти Солонянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області разом із працівниками Національної поліції 23 грудня 2021 провели рейдову перевірку дотримання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при організації торгівлі відповідно до Постанови КМУ від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), в населених пунктах смт Солоне, с. Аполлонівка, с. Надіївка.

     Під час проведення рейду було перевірено 10 об’єктів, на чотирьох з них встановлено ряд порушень дотримання протиепідемічних вимог, надано 4 приписи та складено 3 протоколи.

     Найбільш поширеними порушеннями є допуск працівників до роботи без проведення температурного скринінгу, недотримання режиму проведення дезінфекції, відсутність достатнього запасу засобів індивідуального захисту, відсутність маркувальної позначки на підлозі щодо соціальної дистанції.

     На кожному об’єкті проведено роз’яснювальну роботу щодо правил використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації, правил проведення дезінфекції, надано рекомендації з дотримання умов карантину персоналу.

     Керівникам потужностей, які до цього часу не здійснили Державну реєстрацію, відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» надавалися роз’яснення щодо порядку проведення реєстрації потужностей та порядку подання декларації відповідно до Постанови КМУ від 07.12.2016 № 922 «Деякі питання набуття права на впровадження певних дій, щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності за декларативним принципом».

     Зазначимо, що наразі в районі чітко вибудована співпраця та регулярно проводяться спільні рейди з органами місцевого самоврядування, Національною поліцією. На сайтах територіальних громад тільки за останній місяць викладено 6 інформаційних матеріалів, підготовлених фахівцями Солонянського управління щодо актуальних питань для інформування населення громади («Заходи із запобігання поширенню COVID-19», «Ботулізм та його профілактика», «На що необхідно звертати увагу під час придбання ялинкових прикрас», «Пам’ятаймо про профілактику харчових отруєнь, святкуючи різдвяні та новорічні свята», «Про заборону пластикових пакетів», «Інформація щодо попередження грипу птиці»). Підписники чат–боту «Свої» Солонянської селищної ради у Viber та Telegram автоматично отримали на свої гаджети дану інформацію.

     Вкотре звертаємось до усіх мешканців Дніпропетровської області з проханням неухильно дотримуватися правил карантину, дбати про своє здоров’я та здоров’я близьких.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux