• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Дотримання повітряно-теплового режиму в дошкільних навчальних закладах м. Павлоград

    22.01.2021 спеціалістами управління проведено моніторинг у 13 закладах дошкільної освіти міста Павлоград стосовно дотримання протиепідемічних заходів та повітряно-теплового режиму. З них у 8 закладах було встановлено порушення повітряно-теплового режиму:  ДНЗ № 60 "Ювілейний", ДНЗ № 11 "Ладусі", ДНЗ № 31 "Горобинка", ДНЗ № 16 "Світлячок", ДНЗ № 5 "Ластівка", ДНЗ № 53 "ГВОЗДИЧКА", ДНЗ № 23 "Колобок" та ДНЗ № 61 "Зірковий".

    З метою створення безпечних умов для повноцінного та гармонійного розвитку дітей, попередження епідемічних ускладнень в дитячих організованих колективах, за результатами моніторингу направлено листи на міського голову м. Павлоград та начальника відділу освіти Павлоградської міської ради щодо термінового усунення порушень повітряно-теплового режиму та доведення показників температури повітря в дошкільних закладах міста до вимог чинного санітарного законодавства.

    У результаті чого розроблено комплексний план заходів щодо  термомодернізації та проведення енергозберігаючих заходів. Крім того, Комунальним підприємством «Павлоградтеплоенерго», що надає послуги з теплопостачання, збільшено температуру теплоносія подавального напрямку до 47°С (у порівнянні – станом на 22.01.2021 температура теплоносія подавального напрямку складала 36-38 °С).

    04.02.2021 спеціалістами Павлоградського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за участю представника відділу освіти Павлоградської міської ради проведено повторний моніторинг у закладах дошкільної освіти міста Павлоград, де мали місце факти невідповідності оптимальної температури повітря в групових осередках. Станом на 04.02.2021 показники температури повітря у приміщеннях перевірених дошкільних закладів відповідає санітарним нормам.

      Нагадуємо, санітарно-епідеміологічні вимоги до закладів дошкільної освіти усіх форм власності визначаються Санітарним регламентом, затвердженим наказом МОЗ України від 24.03.2016 № 234. Зокрема й вимоги до повітряно-теплового режиму. Так, оптимальною температурою у групових осередках дошкільних навчальних закладів є +19-230С. Прогулянки на вулиці дозволяється проводити при температурі повітря не нижче -160С, обмеження прогулянок – при ускладненні метеоумов.

      Головне управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області постійно здійснює контроль за виконанням протиепідемічних заходів та дотриманням повітряно-теплового режиму в закладах соціальної сфери, у тому числі й у закладах освіти. Засновники (власники), керівники закладів несуть відповідальність за дотримання санітарних вимог. У разі зниження нормативних показників температури повітря у приміщеннях закладу освіти, його керівник та/або відповідальні особи мають негайно вжити заходи щодо усунення порушень санітарного законодавства, причин та умов, що їм сприяли, а також повідомити управління освіти та органи місцевого самоврядування з метою вирішення питання щодо функціонування закладу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux