Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проводить постійний моніторинг дотримання санітарно-гігієнічних вимог як у пунктах організованого харчування осіб, вимушених покинути місця постійного перебування у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації, так і у пунктах харчування членів територіальної оборони, працівників поліції тощо.
Приготування гарячого харчування організовано на базі закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти та готельно-ресторанних комплексів. Враховуючи епідемічне значення питання організації харчування, спеціалісти Криворізького міського управління Держпродспоживслужби здійснили вибіркове моніторингове відвідування місць харчування з консультативно-дорадчою метою.
Робота спрямована на забезпечення дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог у місцях організованого харчування людей, запобігання виникненню групових випадків інфекційних захворювань, харчових отруєнь.
Аналогічна робота проводиться на об’єктах зберігання харчових продуктів. Під час моніторингу спеціалісти надають фахові консультації щодо санітарних, режимних, технологічних та документальних питань.