• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Звіт про наявність та рух поголів'я свиней у господарстві. Покращуємо простежуваність у свинарстві

     Закон України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» визначає організаційні й правові засади ідентифікації та реєстрації тварин з метою одержання оперативної та надійної інформації про поголів’я тварин щодо статі, віку, породи та їх місцезнаходження для поліпшення управління і прогнозування ринків продукції тваринництва та контролю за епізоотичною ситуацією в Україні. Дія цього Закону поширюється на юридичних і фізичних осіб, що займаються розведенням та утриманням тварин, проводять їх продаж, забій, утилізацію, надають послуги зі штучного осіменіння та організовують виставки тварин. Крім необхідної ідентифікації тварин, вищевказаний Закон зобов’язує власників тварин вести їх облік, володіти інформацією про переміщення, забій, реалізацію та падіж.

      Ідентифікація тварин, що впроваджується на державному рівні, є одним із головних заходів, які застосовують у світі з метою встановлення походження тваринницької продукції від її виробництва протягом всього життя тварини до попадання на стіл споживачеві.

      Згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.12.2017 № 639 «Про затвердження Порядку ідентифікації та реєстрації свиней», зареєстрованим Міністерством юстиції України 07.02.2018 за № 154/31606 (далі – Порядок),
ідентифікація та реєстрація свиней запроваджується з метою:

 - контролю за переміщеннями свиней у межах країни та під час їх експорту й імпорту;

 -контролю за санітарним станом виробництва та переробкою продукції свинарства;

 -сприяння охороні території України від занесення та поширення збудників хвороб та планування ветеринарно-санітарних заходів;

 -одержання достовірної інформації про поголів’я свиней та їх місцезнаходження для організації системи відстеження походження продукції свинарства.

     Порядок є обов’язковим для всіх юридичних і фізичних осіб, що займаються розведенням та утриманням свиней, проводять їх продаж, забій, утилізацію, надають послуги зі штучного осіменіння та організовують виставки свиней.

     Для забезпечення надійного контролю за станом здоров’я свиней та ветеринарно-санітарним станом господарства їх утримання, переміщеннями свиней на всій території України, безпекою і походженням продукції свинарства Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області нагадує юридичним особам і фізичним особам-підприємцям про обов’язковість подання щомісячного звіту про наявність і рух поголів’я свиней, передбаченого пунктом 26 розділу ІІІ Порядку за встановленою формою (Звіт про наявність і рух поголів’я свиней).

      На сьогоднішній день юридичні особи та фізичні особи-підприємці можуть подавати звіт про наявність та рух поголів’я свиней до відповідної філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» за місцем розташування господарства в паперовому вигляді або електронному, через персональний кабінет в Єдиному державному реєстрі тварин.

     Інформацію про порядок підключення до персонального кабінету в Єдиному державному реєстрі тварин юридичні особи та фізичні особи-підприємці можуть отримати у відповідній філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» за місцем розташування господарства.

     Звертаємо вашу увагу, що за порушення вимог законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за статею 107-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux