• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Зміни до Порядку видачі підтвердження на ввезення в Україну та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів
Управління фітосанітарної безпеки, опубліковано 24 вересня 2024 року о 16:08

     Кабінетом Міністрів України Постановою від 06 вересня 2024р. № 1035 внесено зміни до Порядку видачі або відмови у видачі, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням. Основною метою змін є реалізація Закону «Про адміністративну процедуру». Пункт 2 після слів «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» доповнено словами «Про адміністративну процедуру». 

     Доповнено Порядок пунктом 21 таким змістом: адміністративне провадження у справах, передбачених цим Порядком, розпочинається з дня отримання Держпродспоживслужбою встановленої форми заяви про видачу підтвердження на ввезення в Україну зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин, не внесених до Реєстру сортів рослин України, для селекційних, дослідних робіт і експонування та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин, не внесених до Реєстру сортів рослин України (далі – заява про видачу підтвердження), і здійснюється відповідно до Закону України «Про адміністративну процедуру». Рішення Держпродспоживслужби можуть бути оскаржені в порядку адміністративного оскарження відповідно до Закону України «Про адміністративну процедуру» або в судовому порядку. 

     Пункт 8 викладено в такій редакції: «Для отримання підтвердження суб’єкт господарювання подає до Держпродспоживслужби встановленої форми заяву про видачу підтвердження у паперовій або електронній формі (в якій у разі ввезення зазначає інформацію про адресу місця використання зразків насіння і садивного матеріалу). Заява в електронній формі подається на адресу електронної пошти Держпродспоживслужби: info@dpss.gov.ua, із накладанням кваліфікованого електронного підпису суб’єкта господарювання. У разі зміни місця використання ввезених зразків насіння та садивного матеріалу суб’єкт господарювання інформує про це Держпродспоживслужбу в довільній формі. 

    Заява про видачу підтвердження реєструється Держпродспоживслужбою в день її надходження відповідно до статті 42 Закону України «Про адміністративну процедуру». У разі коли заяву про видачу підтвердження подано з порушенням встановлених законодавством вимог, посадова особа Держпродспоживслужби, яка розглядає справу, ухвалює рішення про залишення заяви про видачу підтвердження без руху та протягом трьох робочих днів з дня отримання заяви про видачу підтвердження надсилає суб’єкту господарювання письмове повідомлення про залишення заяви про видачу підтвердження без руху. 

     У повідомленні про залишення заяви про видачу підтвердження без руху зазначаються виявлені недоліки з посиланням на порушені вимоги законодавства, спосіб та строк усунення недоліків, а також способи, порядок та строки оскарження рішення про залишення заяви про видачу підтвердження без руху. У разі усунення виявлених недоліків у строк, встановлений Держпродспоживслужбою, заява про видачу підтвердження вважається поданою в день її первинного подання. При цьому строк розгляду справи продовжується на строк залишення заяви про видачу підтвердження без руху. Не допускається повторне залишення без руху заяви про видачу підтвердження, в якій усунуто виявлені недоліки, зазначені в повідомленні про залишення заяви про видачу підтвердження без руху. 

   Заява про видачу підтвердження не підлягає розгляду у випадках, визначених статтею 45 Закону України «Про адміністративну процедуру». Рішення про відмову у прийнятті заяви про видачу підтвердження до розгляду приймається посадовою особою Держпродспоживслужби, яка розглядає справу, про що невідкладно повідомляється суб’єкту господарювання, який подав заяву про видачу підтвердження (крім анонімної заяви). В абзаці 5 пункту 10 слова «а також має доступ до даних державних реєстрів» замінено словами «отримувати дані в порядку загального доступу, спеціального доступу та електронної інформаційної взаємодії між реєстрами».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux