• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Виїзна координаційна нарада до притулку для тварин

     Відповідно до виконання заходів Програми розвитку комунальної установи «Притулок для тварин» Кам’янської міської ради на 2022-2025 роки та Програми регулювання чисельності безпритульних тварин, спеціалісти Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області залучені як члени координаційної ради до участі та обговорення питань у координаційних нарадах з питань захисту тварин, регуляції чисельності безпритульних тварин, імунопрофілактики тварин, питань прихистку прибулих тварин з тимчасово окупованих територій, відповідності комунальної установи «Притулок для тварин» вимогам чинного ветеринарного та санітарного законодавства.

     За запрошенням департаменту муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради спеціалісти Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області взяли участь у виїзній нараді на базі комунальної установи «Притулок для тварин».

     Під час виїзної наради особлива увага приділена питанням щодо виконання програм, забезпечення благоустрою та належного утримання прилеглої території закладу, відповідності приміщень вимогам чинного законодавства, вимогам щодо умов утримання тварин, їхнього харчування, наявності відповідних приміщень для ізоляції та карантинування тварин, проведення санітарної обробки приміщень (дезінфекційні, дератизаційні та дезінсекційні заходи), роботи систем водопостачання та водовідведення, забезпечення приміщень гарячою проточною водою, виконання вимог щодо поводження з побутовими та біологічними відходами, забезпеченості інвентарем, обладнанням, ветеринарними препаратами та вакцинами, спецодягом, засобами індивідуального захисту тощо.

     У ході обговорення питань адміністрації установи надані рекомендації щодо проведення імунопрофілактичних заходів тварин, поводження з біологічними та побутовими відходами, дотримання особистої гігієни персоналу та використання засобів захисту.

      До відома: повномасштабна війна росії проти України боляче вдарила не лише по людях, а й по домашніх улюбленцях. У єдиній в Кам’янському районі Дніпропетровської області  комунальній установі «Притулок для тварин» нині перебуває близько 600 тварин, зокрема й тварини з тимчасово окупованих територій. На території установи облаштовані просторі вольєри для утримання собак у різні пори року, теплі приміщення для кішок, двоповерхова будівля з окремим входом до медичної частини, де тваринам надається ветеринарна допомога, зокрема імунопрофілактична допомога. Обладнана окрема будівля-ізолятор для стаціонарного та післяопераційного нагляду за тваринами, майданчик для вигулу тварин тощо.

     Санітарне та епідемічне благополуччя населення, стале епізоотичне благополуччя перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та його територіальних підрозділів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux