• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
В Україні діє щорічна заборона на вилов риби, адже розпочинається нерест

     Згідно з наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Дніпропетровській області від 12.03.2021 № 38 «Про встановлення весняно-літньої заборони лову риби у рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Управлінню Державного агентства рибного господарства у Дніпропетровській області» у Каховському водосховищі заборонено лов усіх видів риби в період з 01 квітня по 18 червня (включно) 2021 року.

    Нерестова заборона – це необхідна міра сучасності для охорони та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах.

    Нагадуємо, що на період масового ходу і нересту риби ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- використання плавзасобів (човнів) у місцях нересту (крім суден спеціально уповноважених органів);

- промислове рибальство;

- здійснення підводного полювання;

- проведення змагань зі спортивного рибальства;

- проведення днопоглиблювальних, вибухових або інших робіт;

- добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту риби.

    ПОСИЛЮЄТЬСЯ КОНТРОЛЬ за роботою водозабірних споруд.

    Винятком є любительська риболовля однією поплавковою вудкою з одним гачком на рибалку або спінінгом у світлий час доби з берега в місцях, визначених іхтіологічними відділами.

    Закликаємо громадян бути відповідальними і дотримуватися Правил рибальства, також реагувати на факти браконьєрства. Якщо ви стали свідком правопорушення на воді, просимо невідкладно повідомляти за телефоном "Гарячої лінії" Держрибагентства                   0-800-50-52-50. Адже від того, як пройде нерестова кампанія, залежить кількість риби в наших водоймах.

    За порушення Правил рибальства в період нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

    Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незначне порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн, на посадових осіб від 170 до 510 грн; за грубе порушення правил рибальства (наприклад, рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел тощо) передбачений штраф 340-680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, на посадових осіб 510-850 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

    Залежно від ступеня завданих збитків, за грубі порушення передбачена також кримінальна відповідальність - штраф 3400 - 6800 грн або позбавлення волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів лову та незаконно добутих водних біоресурсів.
Крім штрафу за незаконний вилов, правопорушнику нараховується сума компенсації за нанесені збитки за кожну виловлену рибу, незалежно від її розміру і ваги. Так, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №1209 від 21.11.2011, встановлено суми в грн: судак - 510, сом - 425, щука - 340, короп - 306, білий амур, товстолобик - 255, плоскирка, синець - 85, карась, окунь і верховодка - 17, лящ - 170, лин - 119, краснопірка - 68, подуст - 34.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux