• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах Дніпропетровщини

Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області інформує щодо стану підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах Дніпропетровщини.

Через воєнний стан рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13 березня 2024 року в Україні ухвалено рішення продовжити заборону на масовий відпочинок на водоймах у 7 областях: Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Харківській, Херсонській.

Відповідно до протоколу № 15 від 22.03.2024 чергового засідання Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, рішення щодо використання водних об’єктів області покладено на органи місцевого самоврядування. З урахуванням воєнного стану начальникам районних військових адміністрацій, сільським, селищним та міським головам запропоновано опрацювати питання щодо продовження дії заборони відвідування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області та інформувати регіональну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій стосовно ухвалених рішень. Крім того, доручено проводити роботу щодо недопущення купання населення у не визначених для цього місцях протягом періоду літнього відпочинку та оздоровлення 2024 року.

Згідно з протоколом № 18 від 11.04.2024 Дніпровської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у зв’язку із продовженням дії воєнного стану в Україні, з метою забезпечення безпеки громадян на водних об’єктах міста Дніпра у літній період 2024 року ухвалено рішення щодо заборони купання. Для інформування населення у місцях масового відпочинку м.Дніпра Департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради доручено встановити відповідні таблички та інформаційні щити.

При цьому, незважаючи на заборону купання, протягом літнього періоду ВСП «Дніпровський районний відділ ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» здійснюватиметься лабораторний контроль якості питної води, води водойм та піску у місцях масового відпочинку населення.

З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в місцях звичайного відпочинку населення біля води головам адміністрацій районів Дніпровської міської ради доручено постійно проводити очищення прибережних зон від сміття та контролювати його своєчасне вивезення. Діяльність комунальних підприємств, на балансі яких перебувають місця масового відпочинку населення на водних об’єктах, повинна відповідати вимогам Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 № 145, та Правилам охорони життя людей на водних об’єктах України, затвердженим наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10.04.2017 № 301.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux