27 січня 2021 року спеціалісти Кам’янського управління взяли участь у семінар-нараді з медичними працівниками та працівниками харчоблоків закладів загальної середньої освіти м. Кам’янське, яку проводив Департамент з гуманітарних питань Кам’янської міської ради.
В зв’язку з набуттям чинності Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України від 25.09.2020 №2205 та наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 № 2532 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти» змінено підходи до організації харчування школярів.
Спеціалісти Держпродспоживслужби особливу увагу приділили змінам в організації харчування, зокрема, забороні реалізації в закладах освіти ковбасних виробів, зменшення в стравах шкільного меню цукру, солі, організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами.
Харчування дітей в закладах освіти повинно бути безпечним, якісним, повноцінним та корисним, зокрема, у шкільних їдальнях заборонені до реалізації м’ясні та рибні продукти промислового виробництва, продукти із вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів, газовані напої, вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати.
Особлива увага на семінарі приділена заходам з профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь, зокрема:
створенню належних умов для дотримання правил особистої гігієни учнями і працівниками харчоблоків;
умови використання виробничих та складських приміщень, обладнання та інвентарю на харчоблоках;
поліпшення умов транспортування харчових продуктів до шкільних харчоблоків;
заходи спрямовані на покращення якості приготування страв та покращенння умов зберігання харчових продуктів.