• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Щодо прийняття надзвичайного рішення Об’єднаним Королівством стосовно імпорту насіння томатів та перцю
Управління фітосанітарної безпеки, опубліковано 05 квітня 2021 року о 08:55

     Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області звертає увагу  суб’єктів господарювання, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала листа від Департаменту з питань навколишнього природного середовища та сільських справ Об’єднаного Королівства від 04.02.2021 стосовно прийняття надзвичайного рішення щодо імпорту насіння томатів та перцю.

Неофіційний переклад

04.02.2021

Всім НОЗР

Імпортні вимоги до насіння Solanum lycopersicum та Capsicum spp. 

Здоров'я рослин (фітосанітарні умови) (поправка) (Постанова ЄС про вихід з Євросоюзу 2020) щодо Tomato brown rugose fruit virus. 

Насіння на зберіганні до впровадження (ЄС) 2020/1191.

      У серпні 2020 року було прийняте нове надзвичайне рішення ЄС, і ці вимоги було запроваджено у Великобританії в Регламенті з питань здоров’я рослин (фітосанітарні умови) (поправка) (Вихід з ЄС) 2020 року. Зазначалося, що насіння помідорів та стручкового перця, на які поширюються ці вимоги, що експортуються до Великобританії третіми країнами, можливо, були виготовлені деякий час тому та зберігалися. Це означає, що вимоги здоров'я рослин (фітосанітарні умови) (поправка) (Вихід з ЄС) 2020 р.) Додаток 7, Частина B, пункт 6 b (i) щодо інспекції материнських рослин не можуть бути виконані, оскільки материнські рослини більше не доступні для огляду.

      Як тимчасове рішення до 31 грудня 2021 року НОЗР третіх країн можуть використовувати таку альтернативну додаткову декларацію: На додаток до посилання на вимоги у здоров’ї рослин (фітосанітарні умови) (поправка) (Вихід з ЄС) 2020) Додаток 7 Частина B, пункт 6, у додатковій декларації можна вказати таке як альтернативу вимогам Додатка 7, Частина B, пункт 6 b (i)

«Насіння збиралося до 15 серпня 2020 року, і материнські рослини більше не доступні для перевірки».

      Також слід включити посилання на статтю Додатка 7, частину В, пункт 6 b (i): “що насіння або їхні материнські рослини пройшли офіційний відбір зразків та тестування на Tomato brown rugose fruit virus і, згідно з цими випробуваннями, було встановлено, що вільні від цього шкідника.

      Це означає, що все насіння, вирощене до 15 серпня 2020 року, потрібно буде перевірити відповідно до вимог відбору проб та випробувань, викладених у Правилах охорони здоров'я рослин (фітосанітарні умови) (поправка) (Вихід з ЄС) 2020) Додаток 7 Частина B пункт 6 b (i).

       Будь-які питання слід направляти до офіційного контактного пункту МКЗР Великобританії через UKNPPO@defra.gov.uk

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux