• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінарське заняття із закладами освіти Царичанської селищної ради

Фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дніпровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Тарасенко Валентина та Хохотва Світлана провели семінарське заняття за участі спеціалістів відділу освіти, керівників, медичних сестер, кухарів, комірників закладів загальної середньої та дошкільної освіти Царичанської селищної ради. Семінар проведено на тему «Організація харчування у закладах освіти. Розробка, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечності харчових продуктів (НАССР)». У ході заняття розглянуто такі питання:

  • Особливості організації харчування у закладі загальної середньої освіти у період дії воєнного стану.
  • Розподіл обов’язків у процесі планування, організації харчування у закладі загальної середньої освіти.
  • Вимоги до харчових продуктів, призначених для продажу дітям та підліткам у буфетах, розміщених у закладах загальної середньої освіти.
  • Вимоги до облаштування харчоблоку в закладі загальної середньої освіти.

Особливості застосування принципів НАССР у закладах освіти.

Програми-передумови (гігієнічні вимоги) – як впровадити і хто за що відповідає.

  • Умови та заходи щодо постачання, приймання та зберігання продуктів харчування.
  • Ведення облікової документації з контролю за організацією харчування.

Крім того, під час занять учасники отримали відповіді на питання, що виникають у процесі їхньої професійної діяльності:

  • які вимоги харчового законодавства до організації харчування в закладах освіти;
  • з якими нормативними актами у сфері безпечності харчових продуктів треба ознайомитися;
  • як правильно організувати та вести документацію.

Під час дії воєнного стану частина закладів дошкільної освіти, у яких облаштовано укриття, функціонують за змішаною формою навчально-виховного процесу. Кратність харчування визначається з урахуванням режиму роботи. Якщо тривалість перебування у закладі становить більше чотирьох годин, то діти обов’язково забезпечуються харчуванням.

Спільним наказом Департаменту освіти Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області від 09.08.2023 №408/0/212-23/387-ОД затверджено Методичні рекомендації з організації харчування дітей у закладах освіти в період дії воєнного стану.

Організація харчування у закладах освіти перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та його структурних підрозділів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux