Фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дніпровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Тарасенко Валентина та Хохотва Світлана провели семінарське заняття за участі спеціалістів відділу освіти, керівників, медичних сестер, кухарів, комірників закладів загальної середньої та дошкільної освіти Царичанської селищної ради. Семінар проведено на тему «Організація харчування у закладах освіти. Розробка, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечності харчових продуктів (НАССР)». У ході заняття розглянуто такі питання:
Особливості застосування принципів НАССР у закладах освіти.
Програми-передумови (гігієнічні вимоги) – як впровадити і хто за що відповідає.
Крім того, під час занять учасники отримали відповіді на питання, що виникають у процесі їхньої професійної діяльності:
Під час дії воєнного стану частина закладів дошкільної освіти, у яких облаштовано укриття, функціонують за змішаною формою навчально-виховного процесу. Кратність харчування визначається з урахуванням режиму роботи. Якщо тривалість перебування у закладі становить більше чотирьох годин, то діти обов’язково забезпечуються харчуванням.
Спільним наказом Департаменту освіти Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області від 09.08.2023 №408/0/212-23/387-ОД затверджено Методичні рекомендації з організації харчування дітей у закладах освіти в період дії воєнного стану.
Організація харчування у закладах освіти перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та його структурних підрозділів.