Одним із пріоритетів виконання завдань, покладених на Кам’янське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, є контроль за безпечним та якісним харчуванням, профілактикою та недопущенням харчових отруєнь в організованих дитячих колективах.
Спеціаліст Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Ольга Шаповаленко взяла участь у черговому семінарі щодо організації харчування у закладах дошкільної освіти Кам’янської міської ради. У закладах освіти м. Камʼянського організовано триразове гаряче харчування, тому тема організації безпечного, повноцінного харчування є актуальною.
З метою підвищення кваліфікації та обізнаності працівників закладів дошкільної освіти Департамент освіти Кам’янської міської ради продовжує традицію щодо організації навчальних семінарів-практикумів школи кулінарної майстерності для медичних сестер, працівників харчоблоків закладів дошкільної освіти за участі спеціалістів Держпродспоживслужби.
На семінарі розглянуто актуальні питання щодо новітніх підходів у розробці рецептур для дитячого харчування, особливості ведення норм харчування відповідно до Постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та порядку організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», виконання медико-санітарних вимог та забезпечення повноцінного та безпечного харчування у період дії воєнного стану в закладах дошкільної освіти, організації та проведення медичних оглядів, профілактичних заходів з попередження виникнення інфекційних захворювань, зокрема гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.
Спеціаліст Камʼянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області привернула увагу відповідальних осіб на неухильне дотримання вимог щодо запобігання кишковим інфекціям серед здобувачів освіти, зокрема на вимоги щодо транспортування продуктів харчування та продовольчої сировини, дотримання умов зберігання продуктів, технології приготування страв, правил видачі готових страв, правил відбору та зберігання добових проб страв, ведення документації з контролю за організацією харчування та аналізу норм харчування, дотримання персоналом правил особистої гігієни, забезпечення питного режиму тощо.
У триденному навчальному семінарі-практикумі школи кулінарної майстерності взяли участь 129 осіб, які відповідають за надання послуг з харчування у закладах дошкільної освіти. У практичній частині семінару учасники презентували страви, які плануються включити до зимового меню для закладів дошкільної освіти.