• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінар щодо безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти

     У зв’язку із воєнною агресією значно зросли ризики виникнення гострих кишкових інфекцій. Профілактика харчових отруєнь, зокрема у організованих дитячих колективах, та забезпечення дітей безпечним та якісним харчуванням є важливими питаннями роботи закладів освіти в умовах воєнного стану та пріоритетами роботи Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

     На виконання Плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2023 рік, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 №174-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2023 рік», спеціалістами Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області триває проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, а саме проведення семінарів та нарад за участі відповідальних осіб за надання послуг з організації харчування у закладах освіти. Черговий семінар з питань організації харчування проведено у Божедарівській територіальній громаді.

     На семінарі розглянуто та обговорено такі питання, як: дотримання санітарного законодавства при організації харчування у закладах освіти, складання примірного чотиритижневого сезонного меню відповідно до постанови КМУ від 24.03.2021 № 305, належного впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), реального застосування на практиці програм-передумов на харчоблоках закладів освіти, дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами.

    Розглянуто критерії, які мінімізують порушення гігієнічних та санітарних норм: контроль температурних режимів та вологості, лабораторний контроль якості проведеної дезінфекції, лабораторний контроль показників безпечності води, готових страв, гігієна працівників та контроль стану їхнього здоров’я, відповідність умов зберігання сировини та готової продукції, контроль за термінами придатності тощо. Учасникам семінару наголошено, що функціонування системи НАССР навіть у невеликих харчоблоках є можливим. НАССР – це системність, відповідальність і людський чинник.

    У семінарі взяли участь 18 керівників закладів освіти громади та медичні працівники. Учасникам семінару вручено інформаційні довідки з системи контролю якості та безпечності харчових продуктів. Крім того, у ході обговорення присутні мали змогу поставити актуальні запитання та отримати вичерпні компетентні відповіді, рекомендації щодо вирішення проблемних питань та консультативно-методичну допомогу.

    Питання безпечного та якісного харчування в організованих дитячих колективах перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux