• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Семінар-практикум школи кулінарної майстерності у закладах дошкільної освіти м.Кам’янського

Одним з пріоритетів роботи Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області є контроль за безпечним та якісним харчуванням, профілактикою та недопущенням харчових отруєнь в організованих дитячих колективах.

З метою покращення здоров’язбережувальної галузі та підвищення кваліфікації працівників закладів освіти Департаментом освіти Кам’янської міської ради організовуються семінари-практикуми школи кулінарної майстерності для відповідальних осіб з надання послуг харчування за участю спеціалістів Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Стратегія реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, схвалена розпорядженням КМУ від 27.10.2023 № 990-р, не обмежується оновленням підходів до харчування лише у школах, для дошкільних закладів також передбачено низку змін та новацій, основаних на принципах здорового харчування. Під час заходу спеціалістами опрацьовано та обговорено важливі питання харчування в умовах воєнного стану, а саме спільний наказ Департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА та ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області від 09.08.2023 №408/0/212-23/387-ОД «Про організацію харчування дітей в закладах освіти області у період дії воєнного стану» та впровадження Методичних рекомендацій щодо організації харчування в закладах освіти на період дії воєнного стану, дотримання санітарного законодавства, складання примірного чотиритижневого сезонного меню, запровадження новітніх технологій під час приготування страв, належного впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Також спеціалісти Держпродспоживслужби звернули увагу присутніх на неухильне дотримання вимог щодо запобігання кишкових інфекцій у дитячих організованих колективах, зокрема на вимоги щодо транспортування продуктів харчування та продовольчої сировини, дотримання умов зберігання продуктів, технології приготування страв, правил видачі готових страв, доставки готових страв з харчоблоку до груп, правил відбору та зберігання добових проб страв, ведення документації по контролю за організацією харчування, дотримання персоналом правил особистої гігієни, забезпечення питного режиму тощо.

На триденному семінарі-практикумі школи кулінарної майстерності взяли участь 123 особи, які причетні до надання послуг з харчування у закладах освіти, зокрема це кухарі, комірники, медичні сестри. У практичній частині семінару учасники презентували страви з примірного чотиритижневого сезонного меню, погодженого територіальним органом Держпродспоживслужби.

Крім того, учасникам надані інформаційні довідки із впровадження системи НАССР та пам’ятки щодо основних вимог до організації харчування дітей у закладах освіти відповідно до Стратегії реформування системи харчування. У ході обговорення присутні мали змогу поставити актуальні питання та отримати вичерпні компетентні відповіді.

Робота щодо проведення заходів із реформування організації харчування у закладах освіти триває та перебуває на постійному контролі територіальних управлінь Держпродспоживслужби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux