• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Санітарно-просвітницька робота у Покровському

     На виконання протоколу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та розпорядження Синельниківської районної військової адміністрації фахівчиня Синельниківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Алла Коваленко здійснила моніторингові візити до закладів громадського харчування та роздрібної торгівлі харчовими продуктами у смт Покровське з метою проведення санітарно-роз’яснювальної роботи щодо правил поводження з харчовими продуктами, їхнього зберігання та приготування.

     Санітарно-роз’яснювальна робота проводиться задля попередження спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних із вживанням бактеріально забруднених продуктів харчування та питної води. Особливо актуальні заходи профілактики у літній період, коли підвищується температура повітря, яка сприяє швидкому розмноженню умовно-патогенної та патогенної мікрофлори.

     Сподіваємося, що такі заходи й надалі сприятимуть добросовісній роботі підприємців та їхніх працівників і, як наслідок, стабільному санітарному та епідемічному благополуччю населення.

      Тож нагадуємо основні правила, яких необхідно дотримуватися, аби уникнути гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь:

- не купувати продукцію домашнього виготовлення: фруктових, овочевих, м’ясних та рибних консервів; соленої, в’яленої та копченої риби, в’яленого та сирокопченого м’яса, ковбаси тощо;

- не купувати харчові продукти у місцях стихійної торгівлі;

- при купівлі готової рибної продукції та консервів промислового виробництва звертати увагу на цілісність упаковки, зовнішній вигляд, терміни придатності та вимагати надання супровідних документів, які підтверджують безпечність та якість продукції;

- при купівлі харчових продуктів звертати увагу на санітарний стан місця реалізації цих продуктів, умови їхнього зберігання, зокрема наявність працюючого холодильного обладнання, чистого спецодягу продавця тощо;

- добре стерилізувати банки й кришки безпосередньо перед консервуванням у них продуктів;

- після прогулянки, перед приготуванням їжі, перед вживанням їжі та після відвідування туалету ретельно мити руки з милом;

- перед вживанням свіжих овочів, фруктів і ягід ретельно мити їх проточною питною водою, а потім обдати окропом;

- дотримуватися умов і термінів зберігання харчових продуктів та готових страв (за умови зберігання в холодильнику терміни придатності готових страв складають не більше 6-12 годин, готові страви та швидкопсувні продукти без холоду можна зберігати не більше 2 годин!);

- для пиття і приготування їжі використовувати питну фасовану воду промислового виробництва або воду з централізованих джерел водопостачання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux