• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Санепідситуація з коронавірусної хвороби COVID-19

     За останню добу виявлено 220 нових випадків COVID-19 в області. Ще 1666 мешканців Дніпропетровщини подолали коронавірусну хворобу.

     У Дніпрі підтвердили 75 нових випадків коронавірусу, у Кривому Розі – 52, у Кам’янському – 19, у Новомосковську – 12, у Павлограді – 10. По 3 людини захворіли у Покрові та Першотравенську, по 1 – у Нікополі, Тернівці й Синельниковому. У Криворізькому районі зафіксували 12 випадків COVID-19, у Петропавлівському – 7, у Васильківському – 4. По 3 людини занедужали у Верхньодніпровському, Дніпровському, Межівському та Новомосковському районах, по 2 – в Апостолівському, Криничанському і Петриківському, по 1 – у Нікопольському та Широківському.

     Загалом на Дніпропетровщині – 129421 лабораторно підтверджений випадок коронавірусної хвороби, вже 112008 мешканців регіону одужали, 3809 людей померли.

     Протягом травня 2021 року майже щодня Дніпропетровщина перебувала в переліку областей, де реєструвалось найбільше лабораторно підтверджених випадків захворюваності на COVID-19. А в окремі дні (наприклад, 09, 10 та 16 травня 2021 року) по Дніпропетровській області була зафіксована найвища кількість підтверджених випадків коронавірусної хвороби. Проте на сьогодні індикатори визначення рівнів епідемічної небезпеки по Дніпропетровській області відповідно до постанови КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 такі: 63,7% від епідпорогу, коефіцієнт виявлення випадків інфікування становить 10,6%, завантаженість ліжок з киснем складає 37,8%.

     Нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів від 21 квітня 2021 року №405 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» внесено зміни до постанови КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», продовживши дію карантину до 30 червня 2021 року. Відповідно до постанови № 1236 в Україні діє чотири рівні епідемічної небезпеки, за якими встановлюються ті чи інші обмежувальні заходи.

     На сьогодні у «помаранчевій» зоні епіднебезпеки перебуває Миколаївська область. У ній перевищено коефіцієнт виявлення випадків інфікування до 20,6 % при визначеному показнику 20%. Всі інші області (у т.ч. й Дніпропетровська) перебувають у «жовтій» зоні епіднебезпеки.

     Упродовж минулого тижня (з 10.05.2021 по 17.05.2021) Держпродспоживслужбою по Дніпропетровській області перевірено стан виконання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання.

     Перевірками охоплено 1616 закладів, у т.ч. 728 закладів торгівлі продовольчими товарами, 540 закладів торгівлі непродовольчими товарами, 90 закладів громадського харчування, 66 закладів дошкільної освіти, 74 школи, 63 перукарні тощо. 

     Порушення протиепідемічних заходів встановлено у 220 закладах, Держпродспоживслужбою надано 220 приписів щодо усунення порушень, 73 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

     Суб’єкти господарювання порушують протиепідемічні заходи в частині використання засобів індивідуального захисту, проведення термометрії працівникам,  створення умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами. Відсутні антисептики для рук, рукомийники не забезпечені рідким милом та паперовими рушниками. Прибирання приміщень та робочих поверхонь проводиться без застосування дезінфікуючих засобів.

     Про це повідомила під час пресконференції в ІА «Міст-Дніпро» головний спеціаліст управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

     Держпродспоживслужба вкотре наголошує: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами — рятує життя. Бережіть себе та рідних.

     https://most-dnepr.info/news/press/198542_situatsiya_koronavirusom_ukraine.htm

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux